Världens hormonsdag!

Idag vaknade nog fröken Sjöberg på fel sida. Herregud att så mycket ilska och irritation kan fylla min kropp, helt sanslöst. Idag i skolan skulle vi stoppa korv och de gick inte efter mina planer så i ren frustration och irritation blev jag tvungen att låsa in mig på toa och andas... Den här graviditeten har då hittat sidor som jag inte visste fanns, herregud, Goa, positiva och glada jag, bittrare än en knölig potatis. Haha. Jag var så sur på allt och alla till och med korvfanskapet. Men prinskorvar blev det och gott smaka dom. Imorn fortsätter vi med julmaten... Mysigt när man får julstämning och det lär ju komma upp mer julpynt nu i veckorna.
Prata med mamma på vägen hem, blev på bättre humör... Och ännu bättre humör när jag kom hem. Lillskrutt hade kommit också :) tog tag i sista målningen av ett skrivbord sen ska de borras lite i väggarna så man kan göra ett fint flickrum.
Gjorde en god fiskgratäng också, super enkel...
Torsk kokt i fond, salt, peppar, lite citron, hackad o fräst lök.
Stek champisar i mycket smör, pudra m mjöl späd med buljongen från fisken och låt koka ihop med grädde och lite mer kryddor och citron, vitt vin om
Man vill, gör mos, gucka ihop allt på med riven ost in i ugn 275 grader tills de är klart! Alltså fin färg ;)
-
Apropå något helt annat... När man inte är och härjar runt i affärer och går i skola hela dagarna är idéerna på botten, brukar alltid komma på bra julklappar men i år står de still till min mor och far, kan någon ge mig ett bra tips eller två? Bara dom kvar nu... Skönt att dock ha handlat allt I god tid, men man måste när man är student och inte får storkovan längre så man lär till och med planera sånt. Puh, drygt att bli vuxen och behöva använda hjärnan.
-
Nu ska jag äta världens godaste chokladkaka och titta på leila när hon bakar. Och sen då? ....sömnrubbningarna är ett faktum och ryggen dessutom, det gör mig arg. Vill så mycket.

Och ps imorn ska vi föräldrautbildning få se vad dom har att säga.
Jag läser iallafall Annas profylax. Rekommenderar!


Juligt!

på agendan i skolan idag så gjorde jag inlagd sill, gravad lax, lussebullar, saffranslängder, mjuk pepparkaka, saffran och kokos knäck. De va nog allt. Avsluta dagen med det vi bakat och glögg. Gott!
Sen har resten av eftermiddagen enbart bestått utav tillagning av korvgryta och målning av ett skrivbord.
Ska göra ett försök till att sova men någon har placerat sig mot kissblåsan så vi får se hur det går.
Dessutom har jag ibland smålett för mig själv och tycker de är mysigt att vara gravid, när man känner alla små sparkar... Intressant hur det ändras så fort från skit till bra.
Mer intressant är att ingen av mina vänner har riktigt frågat eller pratat om min graviditet, man kanske inte är lika rolig längre när man tar nästa steg. Vad vet jag... Till och med så min killes kompisar är mer intresserad över hur man mår osv. Så kan de va...
Ny dag, nya tag imorn... Då ska de stoppas korv, fantastiskt!
Godnatt ....


Gravidfunderingar...

Snacka om att dom utgör ett virrvarr i skallen, funderingar kring himmel och jord, och funderingarna blir allt fler ju mer man närmar sig och denna längtan. Känslan är obeskrivlig, en emotionell berg och dalbana. Men jag har bara en målbild i huvudet och det är när bebisen ligger på ens bröst.
-
Handlade rosa tråd idag, ska sy lite saker till bebisrummet, sen ska det boas. Ska hitta tiden och orken bara.
Har handlat hem lite mat också, få se vad jag ska bjuda på för gott denna vecka. Var iväg till en kompis och kika på film, fast mest hennes bebis, känner mig som ett bebisfreak haha. Nu ska jag sova skolan kallar... Känner mig mer människa nu än imorse, det går över.
Är dock på väg in i en period som jag var i mån tre, sitta hemma, sova och göra ingenting, tyvärr har jag inte tid med det, bit ihop och kör på.
Så det blir till att planera in massa skoj saker så tiden går.
Hej!


Paketkalender!!

Operation paketkakender i stort sett klar. Ibland önska man att man själv fick en sån där med lite dior lipgloss i och diamantörhängen eller? ;) här kommer det två pix på alstret.


Men åh igen...

Nu skrev ja ett inlägg så försvann texten men bilderna dök upp.
Pynta iallafall klart igår, mitt under musik o stök dök det upp massa snö, underbart :) sen gick vi på parmiddag à la adventsmiddag på charlys, trevligt!
Sen hem och myspyste och drack glögg. Hade dock en dryg gravidkväll igår och även idag, svajande humör, ont i rygg, domnande händer och migrän och x antal tårar spilldes, härliga graviditet! Så det blev hemma från skolan idag, behöver de kände jag. Men sen är de slut på det. Fyra skolveckor kvar sen jul sen praktik sen bebis, här går det undan....
Bilder; kök, vardagsrum, egengjord lampskärm, pynt, glögg etc.


Tjolahopp!


Första advents stök!

Sov länge, underbart...
Har städat lite, varit ner till tvättstugan och plockat iordning i förrådet, lika bra när ja ändå skulle gräva fram julgrejerna. 45min tog det och jag full i svett, och konka upp 2 kartonger tre trappor, inget att hänga i julgran ;)
Så nu är magen mättad, kartongerna uppe och sista tvätten i lags, nu ska det bara köras lite dammsug och golvmoppsrace sen ska den röda färgen förgylla denna lägenhet, ska även göra iordning lillkillens paketkalender som tomten lovat. Bilder kommer sen ... Även på mina Egensydda alster. Hej så länge...


Bara vara...

Finns ibland inget bättre än att bara vara. Bestämde mig för att denna helg skulle få gå i det tecknet. Min kropp och själ behöver vila efter konstant härjande. Vakna till och från hundra gånger. Men vid halv ett gick jag upp. Längesen jag sov så länge och guuuud vad skönt det var. Sen har jag bara myst runt med mig själv, suttit mest och sytt tills imorn då det ska julpyntas. Det blev lite egna påhitt också riktigt stolt är jag. Grymt! Måste dock på jakt efter rosa tråd, ska sy lite mer saker också. Pimpa bebisrummet kanske.
Soffhäng med hjärtat är ett faktum då han inte var hemma hela kvällen igår! Proppa i mig en kebabrulle, från att sällan äta sån mat till varje helg, vart är världen på väg, men de beror på min ork också...
Imorgon ska jag fortsätta att bara vara hemma och pynta såklart och lyssna på julmusik, härligt, bästa dagen på hela året helt klart! Alltså julafton!


Fredagsmyyyyys

Betyder tacooooos, eller hur sasse? :) fick ett galet sug efter tacos förra helgen och det satt som ett smäck i magen idag!
Skola idag, trött som döden. Kan ju inte sova så bra längre på nätterna så mornarna är heavy stuff nu förtiden. På menyn i skolan idag gjorde vi älgbiff med sauterad spenat, marinerade morötter, stekta äpplen, vinbärsgele och rödvinssås. Avsluta med provsmakning på den godaste kladdkakan ngnsin, lovar er mina vänner skulle jag bjuda på den skulle ni dyrka mig ;) om man gillar choklad vill säga :)
Skynda mig hem och duscha och drog på fika med F o hennes sötbebis. Fick hålla, Gud så mysigt det var. Längtar ihjäl mig nu :) vi blev dock tvungna att åka till hc en sväng men hann fortsätta på fikan innan man pallra sig hem för tacosen :) nu blir det mys i soffan, skööööönt!
Fick mina julgardiner idag wiiii så på söndag är det pyntat o klart så när älsk kommer hem blire glögg och tända första adventsljuset :)
Vi hörs ... Och här är magen. 9 veckor kvar... Längtar!!!


V30 (v31)

Idag fredag går jag in i v31. Kan någon förklara för mig varför alla har bautamagar och inte jag? Eller hade jag oturen att det fördelades ut på resten av min kropp? ;) köttbulle!
9 veckor kvar.
4 skolveckor kvar.
Snart jul ....
Julpynta på söndag...
Men vart är snön?

Godnatt!


Slöhög!

Har precis avnjutit en potatis, purjolök o broccoli soppa... Med nybakad fillimpa. Soppan blev för syrlig och stark och limpan för degig! Tur man gör misstagen här hemma då ;) tur att minstingen fick den à neutral! ....
Har inte gjort ngt annat heller slö som Jag är... Nu ska ja äta kaka och titta på masterchef!


Men åh

Kul att ja skrev ett lång inlägg under rubriken skön dag så nu blir det ett mera kort.
Vakna, trött, baka den kladdigaste o chokladigaste kladdkakan genom tiderna, jag gjorde saffransglass för att få lite feeling till på söndag ;)
Vi fika och prata om gårdagen, sluta efter 11 ... Var till dollar o rusta, shoppa till paketkalendern ja sytt, powernappa 1,5h och nu ska jag ta tag i diverse hushållssysslor. Bilderna under rubriken skön dag är från tävlingen fick dock inte med mig ngn bild på min fina crêpe då vi va i köket hela tiden. Och det blev ingen bild på mig i tidningen men de hade varit skoj om crêpen va med för den tyckte jag var fin.
Nu fix och trix. Och njuta av tystnaden i lugnet i en timme till...


Crepetävling - länkar

http://gd.se/nyheter/ockelbo/1.4130294-vinnande-crepe-ska-serveras-pa-wij

http://arbetarbladet.se/nyheter/ockelbo/1.4130236-tavlar-om-att-gora-de-mest-kreativa-crepesen

Länkar från tävlingen. :)


Skön dag!


Sova?

Trodde jag ja.... Trött blir pigg och domningar ett faktum men åååååh :)


Bloggeeek

Mätt i magen. Falukorv i ugn. Att jag uppskattar sån mat efter skoldagarna.
Nu har jag hängt i soffan och insett att gårdagens inlägg med kvällspigghet kanske bara var en engångsföreteelse? Vad vet jag ... Ett iskallt glas apelsinsaft. Mmmmums! Och så ska mina vackra blå få vila efter dagens bravader!
Godnatt ses imorn. Kanske i tidningen :)


Crêpe vinnare!

Anlände till skolan, finputsa crêpe ingredienserna. Packa med det som skulle behövas. Åt pasta bolognese sen åkte vi mot Ockelbo. Tävlingen gick till som så att vi tävlade om ett nytt recept till wij trädgårdars creperia. Så vi tävlade på utsatt tid. Gjorde iordning våra crêpe på utsatt tid, servera två crêpe till en jury, en för fotografering och tre till smakprov. Jag hade en varmrätt och en efterrätt. Och tro det eller ej... Trumvirvel... Så vann min dessert tävlingen. Så glad jag blev, la ner mitt hjärta i den crêpen sen fick de crêpe tröstpris och högst poäng varav där var min varmrätt också med. Vilken egoboost! Men jag trodde de ändå inte för vi var alla jätteduktiga tycker jag. Få se om man dyker upp i tidningen imorn ;) ... Kom hem vid fem, har sovit en timme.. Det kostar att ligga på topp. Nu maaaat!!!!
Bild från imorse. Förväntansfull tös!


Tidsfördriv

Har härmed gått in i en ny fas operation superpigg på kvällarna och lättväckt Alabama. Det sägs ju att man tränar under graviditeten att man blir lättväckt och känslig för ljud för man ska höra bebis. Och så upplevs detta nuet. Är konstigt nog inte trött heller. Är det alltså en ny fas eller kommer min trötthet komma tillbaka då jag vandrar runt likt en zombie? ;) längtar till praktiken då det kommer bli en del kvällar och sovmornar. Skööööönt! Men men ... Inatt blev man väckt vid 03.00 uiuh spöktimmen... Någon hade drömt en mardröm, vakna även av att ngn rasa eller dunka till hårt, vet inte om de va innan eller efter mardrömmen, vi får hoppas det inte är spöken för då är jag inte så kaxig längre huhu! Somna om, jo tjena... Väckt två ggr och nästa gång ringer min fästmans klocka, hinner precis somna om innan den ringer igen... Och somna om efter detta och massa grin, de vet ju vem som helst att det inte går, och here i am... Pigg men egentligen skittrött, vaknat på fel sida och inser att huvudvärken är ett faktum. Men visst nu tränar vi inför livet med en liten bebis. Det kan bli hur underbart som helst men då får min trötta del av mitt liv kasta in flagg helt enkelt. Aldrig mera trött, eller? :)
Nu ska jag gå upp och äta gröt. Mannagrynsgröt. Så himla gott, sminka fejjan och fixa hår. Ska nämligen på matlagningstävling och det kan hända att media är där så man lär väl se ut som folk...
Så ja, gröt var det, ladda, ladda, tagga! Återkommer med resultat vid dagens slut. Och glöm inte hålla tummarna.
Byyyye!


Ännu en gravidblogg ....

ganska skoj och läsa gravidbloggar. fler som känner samma lika. www.minbebis.com
skoj och läsa folks förlossningsberättelser. alla säger att det kommer göra så fruktansvärt
ont men jag känner mig inte ett dugg stressad över denna smärta är jag konstig?
eller kommer jag kanske ändra mig när jag väl är där ? ;)
-
och hej! :)
... imorse var motivationen noll, tänkte till och med sjukskriva mig men tog mitt förnuft till
fånga och knallade dit. tränade på våra egengjorda crepes. ska tävla imorgon i ockelbo
med recepten. ska bli spännande och se hur det går. känner på mig att ja kommer bli apstressad
och glömma hälften. paniiiiiiiiiik! men de löser sig nog.

har hängt framför tvn idag och fått maten på bordet idag igen. goooott! =)
en dusch sen ner i sängen.

wish me luck!


Välkommen tredje trimestern!

Klagomur, fint att de finns såna hur skulle man annars stå ut. Det mest fantastiska av allt är att en väldigt positiv och optimistisk person har blivit bitter och negativ. Alltså jag! Få se om de ändrar sig. Nu börjar sömnproblemen bli ett faktum och symptom som illamående och ömma bröst släng dig i väggen nu går vi in på mer heavy stuff. Jag har än så länge haft slängar av migrän och halsbränna. Men vi snackar bäcken, vi snackar ländrygg, bortdomnade händer och restless legs, alltså bortdomnade kroppsdelar som ömmar. Nyss kände jag inte av mitt högra lår. Toalettbesökena är numera också ett faktum och är man glad att slippa mens och tamponger när man är gravid och tänker... Här sparar vi in, jo tjena, i och med detta ökar toalettpapperskonsumtionen istället. Vem påstod att det skulle va lekande lätt att ta en underbar varelse till jorden. Det sjuka av allt är att mellan krämporna börjar jag redan sakna min graviditet eftersom det är så kort tid kvar men jag längtar desto mer tills efter förlossningen. Börjar förstå alla som skriver att dom inte kan sluta titta på sin bebis... Vilken känsla, låt tiden gå fort nu. Men jag har ju ngt så fantastiskt som julmpnaden att se fram emot så det blir myspys det. Nog om detta.
Min dag. Noll sömn, grötfrukost och Nyhetsmorgon då sömnen skrek i sin frånvaro. Skola, anka till lunch göttigt! Hem och tvätta, däcka på soffan i samband med middag som vi laga tillsammans hela familjen, duktig sådär vi. Nu ska jag försöka sova igen. Kul att ens liv kretsar kring sömn :)
Tack och godnatt!


Fynd

Lär ju visa mitt fynd jag gjort dessutom. Utökning i julpyntsfamiljen. Kalaset gick på 140pix och på det väntas även ett paket från jotex. Men detta är 1 stor julduk helröd, 4 bordsunderlägg, 3 löpare, 2 kuddfodral, 2 julstrumpor och en till handdukshållaren. Ser dock inte fram emot att gå ner i förrådet sen och rota fram julgrejerna då dom är utspridda i olika kartonger och några ligger längst ned och längst in. Slött!!


Sömntorsk.

Gud vad jag märker att sömnen suger tag i mig och drar ut varenda liten minut sömn den kan komma åt. Vakna visserligen rätt så tidigt nu hela helgen men jag sov till tio. Åt frukost och sov 1,5h till... Och vid elva hade ja lätt kunnat somna redan tidigare.. Men var tvungen att se klart filmen. Inte många filmer jag sett klart under min graviditet lär jag säga och minnet sviker dessutom. Förstå då vad många filmer man har att se sen ;)
Har bara varit hemma idag, fixat lite hyllor o grejs efter vi bytt rum. Mysfaktorn på topp lär jag säga! Att dampiga jag klarat av att vara hemma en hel dag är ett under. Avsluta kvällen med american take away, inte varit där sen man var tolv kanske. Lär säga att jag blev positivt överraskad. Fasiken, ätit mer pizza än jag brukar ... Inte bra. Denna vecka får bli en aningen nyttigare vecka känner jag.
Har inget mer att tillägga
Än att vår familj blev tre idag och nyklippt och fin dessutom.
Godnatt!


Trött i ögat

Nu säger denna fröken godnatt, Gud kan man se nå tröttare ut i ögat?? :)


Hallojj!

Trött. Sov länge. Upp och iväg till Pingstkyrkan för att fynda tyg till syprojekt barnrum.
Vidare mot storvik o umgås och fixa projekt bil. Hem och kamma luggen för en utekväll med tjejerna. Middag på olearys. Jag och sex st till. God mat! Trevligt sällskap. Men trötta jag vek av medans dom andra är på väg in i kvällens berusning. Själv ska man få krypa ner i sängen, mys. Ska upp tidigt och eventuellt iväg på julmarknad.
På återskrivande!


Gravidmage.

Ju mer veckorna går desto påtagligare. Sparkarna och rörelserna blir allt fler och synligare. Ibland känns de som hela sängen vibrerar till när bebis är i farten. Tio veckor kvar kan knappt förstå det men som sagt man tänker på det mer och mer, det börjar närma sig och längtan blir större för varje dag som går. Det enda som är att jag går och väntar på att det ska smälla till och så har man jordens kanonkula till mage för än så länge tycker jag inte den är sådär gigantisk som alla andra jag sett men det är trots allt tio veckor kvar, Allt kan hända. Men tiden har sprungit iväg, vissa personer har de känts som dom varit gravida i evigheter, för mig kändes det som nyss, fast ändå inte...
Längtar efter dig lilla bebis! Du som sover 15 min och sparkar i 3h åt gången ungefär...
Nu ska jag fortsätta en stund till på vår myskväll här hemma sen säger nog fröken och bebis godnatt, kanske inte bebis men jag iallafall.


Slut som artist...

Trött blev man vid tolv, hade tom kunnat somna tidigare, helt sjukt. Helt slut i kroppen, så jag valde att va hemma idag och vila. Min kropp behöver det. Och det med gott samvete har missat 2 el 3 dagar sen jag börja och de är vänta nu 2 är de och de är fredagar, halvdagar.
Har haft en riktig glidardag då Karln jobbar... Låg i sängen och läste lite bebisbok, strosa lite på stan, gick till biblioteket där man inte varit på hundra år, låna lite saker som barnmorskan tipsa om, blev faktiskt kvar där rätt länge, fastna i massa böcker och några fick följa med hem. Gick sen till lort ånyo och köpte lite julsaker som jag ska göra om. Äntligen hemma. Ska ta tag i lite städning och sy lite mera. Sköna, sköna dag och utvilad är jag också.
Me today!


Orka

Orka somna vid fem o vakna nyss vid sju. Lätt o somna senare då. Trött ja blir, har massa saker jag vill göra men min energi och kropp säger tvärnej. Sova sova sova. Vill börja träna och vara pigg och få tillbaka min energi.
Men låga järnhalter... Stig då!


Todelodiiii!

Är det normalt att ha sån där superbebis längtan? Blir alldeles till mig när ja ser vänners bebisar överallt o alla program. Påtagligt men ändå så långt bort. Kanske ska roa mig med att boa lite ;) ordet för att förbereda lillkickans ankomst. Nog om det.
Hade en bitter dag idag, gjorde tråk grejer i skolan som ja inte va nå bra på, så då tyckte inte jag de va nå kul nå mer... Gjorde däremot saffransrisotto de va gott. Sen höll vi på med quinoa, couscous, linser, Elby och och israelisk bulgur, skitgrejer :)
Nu håller jag på och småsyr lite och glor på tv, är sugen på godis.
Funderar om jag ska orka ta mig till Ica men det är ju kallt.
Äh ja orkar ingenting men ja är nöjd med min hårfärg skitsnygg borde klippa mig också..
Heeej!


Mittiveckan!

Tjeeeeeena...
Snart är de helg igen, går fort! Veckorna går fort...
Bebisen sparkar som en galning hela tiden, vilket väger upp alla krämpor... Igår en hel kväll med halsbränna och idag ryggsmärtor Alabama! Knappt så man minns hur det kändes att vara smidig och smärt, komma ner i strlk 38, kunna se sitt kön när man rakar sig, vingla fram och tillbaka likt en pingvin när man går.... Ta ett glas vin och en cigg på helgen... Nu är chipspåsen ens bästa vän och bristningarna ett faktum... ;)
Men som jag längtar efter det lilla liv som växer inom mig.
-
Idag har vi gjort pasta i skolan, hur lätt som helst och gott, en matlåda fick följs med hem då Karln ska ut o äta... Så jag får slurpa pasta själv!
Har inte orka brytt mig om mitt hår men tog tag i en hårfärgning, fick åka i rött igen trivdes i den färgen, då hjärtat gjort slingor för ngn vecka sen så de ska bli lite olika röda nyanser. Passa även på att lägga en ansiktsmask och peela bort kockoset som förgyller mig varje dag. Hel & ren ... Ska faktiskt städa och sy lite också, sitter jag still stelnar bara ryggen och gör ont.
Så en halv uppsats senare. Hejdå!
Sneakpeak på kuddarna jag ska sy ;)


Wööööh!

Trött imorse oh ja!
Fiskrätter o matlådor stod på menyn i skolan. Gjorde prov, full pott igen.
Slumra en halvtimme när jag kom hem och har pysslat lite med symaskinen håller på och ska sy massa saker... Blir dock inte lika snyggt som när Carro gör :) plus att maskinen strular så jag tröttna och tog matpaus, åt pölsa och rödbetor love it :)
Kan bli lite mer sy och en dusch innan min pärla kommer hem.


V29

Det växer så det knakar...


störningsmoment.

störningsmoment ett; guldbrevsreklamen för det första är killen så ful så man blir ju irriterad av att bara titta på han sen när han frågar vad han ska få för ringen. tycker det är en sjukt elak reklam. blir lika sur varje gång jag ser den. bajsreklam. störningsmoment två; comhem reklamen, fine bebisar är söta, och reklamen var söt första gången man såg den, det tyckte säkert dom som gjorde den också, men det dom inte tänkte på är att man får se den en miljon ggr per dag och då är den inte söt längre. den är sjuuuuukt störig! - Hur trött va man inte imorse då, måndagar är inte favvodagen på veckan direkt. slashasa mig till skolan, tillredde olika äggrätter idag. ägg royal kan jag rekommendera, riktigt gott. gick dock tidigare var till bvc idag. allt såg bra ut, fick hör det lilla hjärtat ticka på! :) mysigt. Har även fyllt magen med mat. kikar på master chef på trean ... sökte till de svenska för skojs skull, och kom med ... men valde att gå den förnuftiga vägen och få en kockutb på papper istället och jobba med något jag gillar! :) ska bli kul när man ska iväg på praktik ... säger så här, tjingeling!

Tjillevipp!

Helgerna går så fort... Jag står fortfarande fast vid att jag inte är ngn 8-16 människa.
Gårdagen spenderades med att gå upp tidigt och fånga dagen, tog en tripp till Ikea för lite inköp till hemmet. Fattar dock inte vart allt folk kom ifrån men de kanske var för att idol va där.
Var och kikade på Adam när han spela hockey och avsluta kvällen hos mina päron på mat, skönt att slippa laga själv :) idag har det inte blivit allt för många knop gjorda lite småfix bara, mår Inge bra idag, slut som artist och mår illa :( .... Borde äta så på den vägen blir det...
Och föresten fars dag, grattis alla pappor... Vi fira iallafall med paket :)
Hej!


Svar

Svar på kommentar till Sandra;
Kommer inte ihåg exakt men inte mer än en vecka iaf.


Bowling

Skojsigt, men nu i efterhand... Rekommenderas inte för foglossningspatienter aj aj :) mitt hjärta vann och lillkillen satt sig i ett hörn och bajja så de lukta mumma i hela lokalen. Jag kom trea men blev så trött i armen på slutet, och trött i ögonen, tar på krafterna att vara gravid. Avsluta kvällen med pizza, var längesen nu... Mumsigt om man äter de sällan! Men nu orkar jag inte hålla ögonen öppna längre, kul tjej en fredag kväll, men de kostar att ligga på topp ;) godnatt


Bettan hälsa på...

Helt otippat hälsa Bettan på i skolan igår.... ;)


Äntligen fredag.

Äntligen helg... Veckorna går fort dom gravida och dom i skolan, 5 veckor i skolan kvar och 82 dagar tills skrutt kommer... Spännande!
Gjorde sushi idag, lät fantasin flöda och är nöjd med upplägg o resultat, riktigt skoj och gooooottigt :) inte vågat ätit sushi när ja är gravid men nu när den va tillred och ja visste hur så gick de kalas, fick följa med säkert 20 bitar hem också ;)
Nu ska jag däremot pudra näsan och göra mig klar för lite bowling med mig o Karln mot mina päron... Man är ju upplagd för vinst...
Tjipp!
Och grattis Tina och Madde till eran lyckliga dag!


Gottat sig!

På menyn idag stod skaldjursplateu muuuumma, jAg älskar skaldjur... Hummer... Havskräftor... U name it!
Filéa även mer fisk... Typ också en marulk dom är inte skitsexiga!
Blev hämtad direkt efter skolan, handla, laga mat och bjöd på, haft en riktig trevlig kväll med gott sällskap. Och kikat på sötbebisen... Längtar efter vår bebis 83 dagar tick tack... Kul att lillen här hemma va stormförtjust i bebisen.
Nu är det tack och godnatt för imorn ska vi lära oss göra sushi skooooj :)


Till sjöss...

Skola idag ... Börja med att putsa blåmusslor och koka dom, gott!
Sen brutalt döda hummrar och koka dom, suuuuupergott! Sen koka havskräftor och filéa lax och röding, koka hummerfond. Super skojsig dag har sett fram emot detta, imorn ska vi fortsätta tillaga allt o äääta de muuuuummigt :) sen ska vi göra sushi på fredag wiii :) som även jag får äta som jag längtat!
Härjat hela em/kvällen ... Nu är ja trött o Inge städa eller hylluppsättning blev de attsingen då :)
Tror fanken ja ska sova
Godnatt


Graviditetsuträkningar

Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 3 fulla dagar (v27+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 2 feb 2012
Du har 87 dagar kvar till beräknad förlossning.

det vill säga att det också är cirkus 12 veckor kvar.
ungefär 2,5 månad kvar .... det börjar dra ihop sig.

Tiden har gått fort men ändå långsamt.. spännande.

hälsade på kompisar igår som nyss fått bebis. så söt va. : )
och hårig som tusan. vilken going, tyvärr hann vi inte stanna
så länge och skåda denna sötsak, men de blir väl fler ggr.

-

skola idag. inne på fisk och skaldjur. spännande.
lämnade in min läxa idag, duktigt.
fick mig även en positiv överraskning idag när jag kom hem.
skojjsigt värre. får se hur det blir när allting blir klart.

Har förövrigt jordens halsbränna, den kommer oftare och oftare ...
härligt med krämpor, kanske haft halsbränna tre ggr i mitt liv eller nå,
har aldrig huvudvärk till att ha det jämt ...
hade superont förra veckan ... foglossning ? denna vecka känns det
knappt alls, men nu kör vi med foglossningsbälte i förebyggande
syfte ... våga vägra kunna röra sig! :)
den som lever får se ... tjockare blir man iallafall.

om någon är intresserad .

hej på er.

Dödstrött

Imorse ställdes klockan, trööött
Följde med familjen och hejja på bror när han spela hockey, 3 slagsmål men inget värre än på pojknivå.
Blev bjuden på Max och så blev det lite shopping. Jag köpte 4 ljus yeeeh. Nu är jag äntligen hemma har gått, stått o vaggat mig fram.
Ska vila tills vi ska iväg och gratta två nyblivna föräldrar. Har en läxa jag borde göra också men vi får se ...


Buuuuh!

Största partyprissen ligger hemma en kväll som denna, har inte missat en folkan outkkädd, men min outfit fick rastas på annat håll, tror inte ngn outfit i världen skulle va stilig på mig i detta nu. Men jag har haft en bra kväll ändå :) har en snarkande Karl vid min sida och en bebis som sparkar hej vilt i magen .... Mys! Och imorn kommer den efterlängtade också... Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen.
Godnatt


Dagen hittills...

Vakna tidigt...
Tog en liten prommis men allt är ju
Stängt en dag som denna så de fanns
Inget att kika på...
Var ner till förrådet o fixa lite,
Spackla,slipa och måla vägg, hyllor och ett skåp, möblera om ... Tänkte flytta en soffa... Svårt att göra de själv, och inget att rekommendera när man är gravid...
Karln får komma till undsättning men han lär nog inte gilla mina braiga idéer ;) ... Ska shoppa lite nu, göra mat, fixa mys... Ost & kex ... Lite räkor kan bli fint de o lite tända ljus. Allahelgona till ära...
Skål på er alla!


Bakis?

Kan någon förklara för mig varför jag alltid känner mig bakis när ja sovit bredvid någon som druckit? Skumt...

Gjorde ett snabbt ärende i Valbo igår sen bar det av mot Hofors där stod tacos på menyn och massa annat gottigt som de ska va en fredagskväll i bra sällskap, tack katta, sasse o pättsan. :)

Och sen bara för att man är ledig vaknar man tidigt... Vad ska man fånga dagen med tro?


Fredag.

idag är det ledigt från skolan. skönt. vaknade vid halv 10 pigg och utvilad. har fördrivit
dagen med att först babbla med pattsan och sen massa med sandra. och myst runt i
mina mysbrallor. hoppat högt av tidigare nämnt paket som ramla ner i brevinkastet.

idag går vi in i v27+0 exakt eller för dom som föredrar att kalla det 28. fortfarande rörigt tycker jag.

Vecka 27

Barnet:

Cirka 33 cm lång. Vikt runt 1 kg.

Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet
återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken
är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat
röster, musik och plötsligt höga ljud.

Vecka 28

Barnet:

Cirka 35 cm lång, vikten mer än 1 kg.

Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Insulinets uppgift är att göra det möjligt för kroppens celler att ta upp socker som cirkulerar i blodet efter en måltid. Cellerna utnyttjar sockret som energi, antingen förbränns det eller lagras.
Inget fett behöver då brytas ner och på så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

-

Tiden går fort nu ... ungefär 12 veckor kvar kan man säga.
stör mig på att ja fortfarande tycker jag ser ut som dunderklumpen och tycker alla andra
gravida är mycket finare. själv vandrar man fram likt en pingvin gungandes ....
och rumpan har växt lika mycket som magen. fantastiskt!





.... nu ska jag plocka lite om pattsan kommer hit eller om vi åker till hofors ....
sen ska jag leta på förrådet och spackla en vägg och göra mig fin tills min
fästman kommer hem då vi ska iväg och köpa present till en bebis! :)
få se hur eftermiddagen/kvällen blir.

hej!


Belly Belt

rekommendation ...



alla som provar säger att det är det bästa utav två världar. direkt efter förlossning ska man använda
denna för den hjälper till att slimma, forma kroppen och snabbare återfå sin form och spänst igen.
tåls att prova, köpa ett eller inte köpa ... slippa sladdret ;)

Gravidpoooooost!

äntligen damp det ner något välbehövligt i brevlådan imorse.




Gravidbälte mot foglossning och en enklare variant av gördel mot samma sak.
www.lillamirakel.se för er som är intresserade. jag hoppas det kommer göra min vardag lite enklare.

Alla behöver vi en morot ibland...


Mysfrukosten


bra dag.

vakna pigg och glad, trots att jag sprungit på diverse toabesök inatt.
ingen smärta i mitt kära bäcken. lovley! pallra mig i gravidtakt bort
till skolan, det visa sig att vi skulle göra prov nästan på en gång,
sagt och gjort så kan det inte blivit annat än nästan full pott. lätt prov, skönt.
sen fick vi hemläxa, gjorde halva tills vi insåg att klockan var halv 9,
så vi kom på den briljanta iden att frukosta. så förbi mig och sen följde
jag med gävlegänget in till gävle och så parkera vi oss med mumsig
frukost på waynes, massa pladder och mummig frukost, helt plötsligt
var klockan halv 12 så vi hade hunnit slå ihjäl bra mycket tid, sen tog
vi en sväng på stan och kikade runt, hittade inte mycket alls.
nu är jag hemma : ) haft en trevlig dag.

på bussen hem så hoppade det två nerknarkade ungdomar. tragiskt,
blir illa berörd av sånt, låg nå kvarglömda grejer framför mitt säte
och den ena frågade om det var min och när jag sa nej packa
han ner dom bland dom andra grejer, tror människan bytte mössa
tre gånger under bussresan och den andra var helt sänkt. usch.
klockan 14 en torsdag liksom.

apropå något helt annat så snegla jag ett öga på lyxfällan där programledaren
har tryckt upp en bild på en kille och skrivit hans man och skrivit sälj ingenting
till ... och så namnet som dom klistra upp vid kassor och fika rum på diverse
stora kedjor. lite pinsamt i framtiden. haha. kan man göra så egentligen?

slingade håret igår, vet inte om det blev bra eller dåligt, men tanken är att jag
ska lägga i rött så det blir lite olika nyanser av rött, men kan ju behålla slingorna
ett tag ... förändring förnöjer.

så imorgon är man ledig också, snacka om lång helg. aaah, riktigt skönt, det enda
som är tråkigt är att mitt hjärta jobbar hela helgen, men jag ska nog lyckas hitta
på något skoj, förhoppningsvis kommer mitt hjärtas son hit snart också och härjar,
börjar bli lite väl tyst och städat : ) nu när han inte varit här på ett tag.

det får räcka för denna gång. tjillevipp!

ekorrhjul

vakna, skola, äta, skola, äta, skola, hem, vila, äta, sova, vakna, skola osv.
är inte van med detta ekorrhjulsliknande liv. och tyngre blir min lilla fritid
jag har. den består av vila och sova, någon form av rörelse går inte nu,
därför jag är så bitter för det gör ondare i mitt bäcken för varje dag som går.
idag vingla jag fram i snigeltakt hem för att det inte skulle göra ont. suck.
bitter för det gör ont, bitter för jag inte har ngn cykel, bitter ifall det blir värre
och jag inte kan göra klart skolan. längtar efter vilden i magen ska komma ut
så man får mysa, träna och kunna röra sig fritt fram igen, och då har inte ens
magen blivit riktigt stor än. men jag tror jag haft varenda symptom man kan
ha och har jag inte det så kommer väl det också. glömde jag nämna att jag
har huvudvärk också och på det ett prov jag ska plugga till imorgon?
det är inte mycket som stämmer nu, vill bara sova sova sova ...
tills första december .... för då är det snart jul .. SOM det pirrar i julnerven nu,
kanske ska tänka på det istället så blir jag genast på bättre humör ... like it.
mysigt med jul. :)

hörs . bittrast.

arg ?

gick en till prommis igår på kvällen ... men jag säger som så shit vad ont jag börjar
få, suck. bara jag gör mig känns de som bäckenbenet ska sprängas i tusen bitar.
halleluia.

skola idag. tråkigt att läsa ansvarsfull hantering. kändes som vi inte kom ngn vart.
sen kändes det inte meningsfullt när det tydligen var tanken att få ett hum om det
hela ... och när dom satte till den kursen sa dom att vi måste ha den för att få
jobba på restaurang vilket gjorde mig ytterst förvirrad. och drygt när jag redan
läst det där. men men, det har inte dom 13 andra så det är bara hänga på.
sura också över att jag var några poäng från mvg ... och sura över att vissa saker
kan man inte läsa sig till på provet för det kan läraren ha nämnt en gång när vi
stod i frysen ... eller tre stod där inne och resten utanför, får man göra så ?
tycker det verkar konstigt allting jag.

shit da same då.

Jag har iallafall ont och det stör mig, och det stör mig ännu mer att jag har ont av att gå,
så det blir ingen motion för min del men jag måste gå till skolan eftersom någon idiot inte
tänkte på att det kanske var en gravid tjockis som har ont i bäckenet och måste ha den
cykeln. haha.. åååååååååååååååååååh.

hejdå.

RSS 2.0