Soffan!

Hej idag har vi legat på soffan hela dagen, fick lite påhälsning sen låg vi kvar i soffan lite till... Nu ska vi sova. Hejdå!


Framtid

.... Den ser ljus ut så att säga...
Älskar förändringar och när det händer saker... Få se om jag hinner med allt som hinnas skall...
Har för det första bokat in mig på handboll på orken i år.. I lag åglappen och i och med detta insåg jag att nu finns de inga ursäkter längre till att sy igen käften och börja träna. Börjar tröttna på att inte kunna ha nå kläder på mig vilket suger rejält och jag är en riktig tjockis... Känner mig som filmen min stora kärlek... Går förövrigt på TVn nu.
Det andra som ska hända är inbokning av dop, ska planera det i veckan och skicka ut inbjudningar förhoppningsvis. Och det blir nog i maj ngn gång så det inte krockar med händelse nr tre, flytt till radhus, pirrigt värre. Ska bli kul att förnya sig, trivs dock här men med en gräsplätt och tvättstuga och mycket mer som vi inte har här för samma peng var valet givet. Och då är det dax att ta tag i körkortet också om man ska bo i vallhov... Spännande tider att se fram emot, dock är de inte lika bra planlösning och lättmöblerat som i lägenheten surt nog... Så det lär nog kluras en hel del på hur vi ska göra de snyggt! Nu är det dax att sova, få se vad jag och lillskrutt ska hitta på imorn när pappsen jobbar, tjillevippen!


Hääääääälg!!!!!!!!

Då var de helg igen treeeevligt! Synd att Karln jobbar hela helgen, undra vad man ska hitta på tro? Någon som har lite bra tips på serier man kan följa?
Gårdagen var en trevlig dag, fick sällskap av fröken s och var på efterkontroll kallas de och för inte
Ni som vet vad de är så är de en kontroll av pullan att den läkt som den ska haha... Gick en långpromenad ut mot s hus och tjattra massa innan det var dags för långa vandringen hem igen... Idag har de inte gjorts allt för många knop, var iväg och kika på kyrka där jag eventuellt ska döpa lillskruttan...
Så det ska planeras också... Så jag hoppas dom har tid om en månad ungefär. Ikväll kan de bli fredagsmyyyyyyys! Hej på er!


Sjukstuga!

Den ena sjukare än den andre... Jag har dock klarat mig, håller tummarna för min del och tummarna för pennys del att hon stannar vid att va snorig och täppt!
Idag hade jag många planer men fröken var inte på g så vi stanna inne och de va bara min närhet som dög. Dock gick de bättre på em så jag fick de städat här hemma och håret färgat, mamma kom så jag färga hennes hår också och lite mat på de, nu kikas de på Sveriges mästerkock spännande! Fick min utbildning jag :)
Nu orkar jag inte skriva mer :)


En bra tisdag!

Idag sov jag och penny ut. Jag behövde verkligen. Uppe tidigt och uppe sent med penny och lite vakentid under nätterna. Dock i en skonsam nivå men man är trött ändå. Blev väckt av min lärare som kom med en glädjande nyhet som sa att jag inte behövde göra ngn extra uppgift eftersom jag inte gjorde hela praktiken. Sen pallra vi oss upp och gick en prommis med fröken S ... Längesen och alltid lika kul att ses. Tog en fika och gick hemåt. Sandvikenhus ringde dessutom och vi skulle få kontrakt hemskickat och dom skulle hålla lägenheten två månader ost för en ... För dubbla hyror är dyrt när man går på mammapeng, sen åkte vi och valde tapeter och fortsatte att kika på rista saker vi ska ha till radhuset. Kan hända att det blir en riktig trevlig sommar när vi kommer ha en mysig liten uteplats. Trevligt! En riktigt bra dag, nästan så man borde gå och köpa sig en trisslott!
Jag och mon Gofis ha legat och skratts hela dagen.... ;)


Punktering på 41an

Ännu en anledning till att skaffa körkort..

Blev väckt vid nio då kom mamma och lämna lillebror, jag fick dra mig en timme till... Sen var det upp och fånga dagen, ta tag i lite hushållssysslor och styra käk, var iväg på besiktning av radhuset och lyckades flirta till mig tapetsering av köket också :)
Sen drog jag o bror vidare mot Gävle hade lovat att följa med o byta kläder då ingen annan kunde, de lustiga var att vi hoppa på vid mullra och precis vid resecentrum blev det en riktig jädra smäll, orka med punktering... Fick vänta på nästa buss.. Så typiskt! Var bara in o vände o kom lagomt hem till massa vrål på torget då dom fira saik... Blev kvällsmat och med tunga ögonlock somna jag som vanligt mitt i filmen... Så det är lika bra att försöka sova då.
Ny dag, nya äventyr...


Uppe med tuppen!

Var uppe tidigt idag, kände mig pigg... Halv 8 gick jag upp men när klockan vreds fram en timme så var de inte så himla tidigt längre. Tog med mig penny upp och bada gobiten. Hon gillar de verkligen, hade en mysig morgon tillsammans sen släpa vi pappsen ur sängen och åkte och installera lite coola saker på lillemans cykel. Han gillart!
Åkte vidare o fira min bror som fyllde idag, mycket trevligt! Var kvar där ända till kvällningen... Är riktigt trött nu, svårt att hålla ögonen öppna, så ja ska ta med mig skruttfia i säng för imorgon väntar nya äventyr.


Hej hallååååå!

Idag bestämde jag åt mammsen att vi skulle dra en repa i Gävle and so er did.
Var in på skopunktens nyöppning men hitta inget som föll mig i varken smak eller behov. Hitta iaf äntligen en mössa som passa pennys huvud :) newbie is the shit! Hon fick även en ny overall igår, en våroverall ... Börjar bli lite för varmt för vinter overallen. Använd i en månad... Och hon har knappt hunnit växa in i den... Så om ngn är i behov av en grå och ny fin overall till en spädis nästa höst kan ni få köpa för billig peng! Tog en lunch på mingel & bar... Sen vidare mot citygross och biltema. Blev mest shopping till lillemans cykel.
Åkte 11 och var hemma till 18. Lite trött då... Så det blev film och soffhäng för mig och sötfrö. Hon sov dock :) vart var alla ikväll, varför hängde ingen med mig :) nu är det tack och godnatt... Men penny slog upp ögonen och blev skitpigg. Jejj! Vi får se hur de går... Kan även säga att ja va uppe med tuppen o städa imorse de ni!


Kingeling!

Idag knalla jag iväg med superspeed till skolan dragandes på penny och 17 cupcakes. Fick tillbaka provet, hade jag inte missförstått 1 ynka fråga hade jag haft alla rätt, coolt! Tänk om körkortet hade gått lika lätt! Efter fikat tog vi lunch på skolan en tvårätters, de va trevligt sen blev de mer fika och mer prat... Många kramar och lyckönskningar till framtiden... Kommer sakna denna härliga skara! Sen gick jag hem och ringde min far, tyckte han skulle åka till Valbo med mig, blev en snabbis där då han var sen... Otippat! Men trevligt med lite snabbshopping, stadium hade jubileum så jag fick ett par prommisskor som jag kan powerwalka med. Hemma blev det kebabrulle... La mig tidigt i sängen.. Med kläder på och hela kittet, vakna av svettningar... Hoppas det går att somna om nu bara, får vi se vad som händer imorgon...


Utbildad kock!

Äntligen är utbildningen avklarad. Imorn blir det avslutning och fika, jag har gjort cupcakes som jag ska ta med. Idag körde jag i kök och avklarade den teoretiska delen. Fick även veta hur det praktiska gått då jag var väldigt nyfiken och hade fått höga poäng.. Men det som minska mina poäng va sånt jag själv visste om mina brister på vilket är helt förståeligt. Hur som helst i helhet så är jag mycket nöjd.
Dagen d bestod av en natt med lite sömn, fröken bus vill sova på mig då jag har en känsla av att hon saknar mig efter en hel skoldag. Mamma och mormor kika förbi efter skolan och bjöd på fika... Sen råka jag mitt smarto säcka ihop vid halv sju och vakna halv nio... Hungrig och eländig, man sover så skönt med en bebis, har sån lugnande effekt på nå vis. Hann ju även så här sent slänga ihop cupcakes.
Har inte mycket mer att tillägga... Jag är tillfreds med mitt åstakommande av Utb samtidigt som jag varit gravid. High five!
Och nya spelet istället för wordfeud heter rumble. Adda mig johsjo sjukt kul eller samma nick på draw something!
Hej!


Dödstrött!

Fortsätter med ett till inlägg...
Är helt slut i kropp och knopp!
De är alldeles för tidigt att härja på efter en förlossning som jag gjort... Men två dagar till sen är det vägen tillbaka till sig själv som gäller och operation sockeravväjning som gäller...
Och mysa järnet med mitt sötfrö... Hade dock planer på babymassage och babysim... Men med jordens babyboom var massagekursen full och simningen är det vår vs höst terminer som gäller... Fast det kanske är bättre när dom är över halvåret eller!?!?! ...
Teoretiskt prov imorgon... Har inte börjat plugga än... Orkar inte! Ska även vara med och vara ledare över gymnasietreoena imorn för vår lärare vill se mig i ett kök då han inte hann hälsa på mig på min praktik då en liten bebis kom emellan... Men hursom... De gör fanimej inget. Kommer lätt få vg... Så ja kanske inte borde stressa upp mig. Ska bli kul att få kritiken för maten vi lagat sen... Nu ska ja kolla på dom pantade brudarna i djungeln ... Mysa med penny som sovit hela kväll, så då blir fe nattskift på fröken kan ja tänka mig.
.... Kanske smyga fram lite papper att plugga på.. Hualigen.... Två dagar kvar... Och föresten. Jag ska flytta till radhus, så packa och skit väntar dessutom. Som jag längtar, sen är körkort steg nr två på listan. No time to loose! Hej!


Trerätters à la Johanna...

Idag gjorde vi prov.. Praktiskt. Stressigt men ja är ändå relativt nöjd med mitt resultat, till förrätt blev de skaldjurscappucino med vitvinsskum och bruchetta. Till varmrätt ugnsbakat ankbröst med hallonsky, palsternackspure, syrade steklökar, äpplepure och palsternackschips. Och till effterrätt en variant av tiramisu bestående av chokladbrownie, kaffesorbet m vit choklad, knäckeflarn och körsbärskräm
sen fick vi göra en klassisk rätt
Pannbiff med löksky, potatispure, pressgurka och rårörda lingon


Duktig bebis!

Läkarbesök, hon hade gått upp massor.. Och var en pigg tjej :) och duktig med nacken redan... Så de kan vara. Jag däremot hade en kämpig dag. Stått i ett kök från halv 9 till halv 4 med tio min paus och förberett inför provet imorn... Har även mer att göra imorn. Stress! Sjukt slut nu...Paulina hälsa på och jag slängde ihop lite stroganoff. Nu börjar dock ögonlocken bli tunga så det är Sovdax och ladda inför morgondagen. Huhu!


Lyx!

Vem ärvde hon dessa vackra ögonfransar av? Långa och uppböjda, ögonfransar to die for!


Kärt återseende!

Pipig flicka somna tillslut och trots bristvaran på sömn så var jag oförskämt pigg när jag väl gått upp. Drog på mig vårkläder och när jag kom ut var det snöyra... Kul! Det var kul att träffa alla i skolan och vi fika och alla fick berätta om sina praktikplatser. Sluta tidigt så jag la mig och sov med penny och kolla på massa avsnitt av unga mödrar. Så tragiskt och hemskt ibland. Lagade lite mat och har gjort preppschema inför morgondagen. Nervigt! Hoppas jag hinner förbereda allt inför provonsdagen... Och att det blir bra, har ju inte exakt samma förutsättningar med varmhållning som i ett riktigt kök.
Hualigen.... Får panik bara jag tänker på det! .... Snart sovdax! Sen väntar en kämpig dag... Förövrigt ser våra soffhäng ut så här... Vilken livsnjutare!


Där kom den!

Sötfrö har varit snäll så hon slog till med en gnällig natt, tror dock de är för mjölken sinar då jag varit på praktik, drygt! Få se hur de går efter den här veckan...
Vakna dock tolv idag eftersom vi inte sovit ngt inatt jag och fröken och så ramla vi iväg till M&P på käk o skidtittning och fika. Har inte heller promenixat ngt i veckan och avsluta kvällen med pizza. Konstigt att gravidkilona sitter kvar ;)
Nu är det dock dax för sovning då jag påbörjar min avslutningsvecka i skolan, måste plugga dessutom juha! Pirrigt värre!


Tunga lock!

Haft en bra sovnatt igen... Tvinga mig upp vid tio och väckte p i samma veva. Hade dock kunna sovit i flera timmar till, trött efter veckan som varit. Gick upp lagade lunch och drog en repa med dammsugarn efter en röjarvända. Sen kom m&p på fika. Käka lite kladdkaka med hallon, mums! Sen åkte vi till s&s på middag och lilleman fick en cykel som han trampa runt på så svetten lacka! Sen blev det hem och off mode.
Blev såklart film och gotta också!
Dock börjar ögonlicken bli sjukt tunga. Så matning, blöjbyte och sova står på schemat ... Innan man blir väckt om ca tre timmar igen... De ni!


1 månad

Idag blir Penny 1 månad!
Gopruppen. :)

Avsluta min praktik idag, dom bjöd på tårta. Körde service idag, gick fint. Dom tyckte jag gjort bra ifrån mig, skönt.
-
Hade fredagsmys idag på dagen då jag jobba kväll, uträtta ärenden och åt på
Monroes.

Nu är det helg :)


Min bebis :)

... Blir fyra veckor idag, ville säga en månad men fick inte för Bettan för de är den 16e imorn ... Så det är alltså en definitionsfråga.
Sov länge idag igen, sjukt tröttande med praktik... Inte van med småbArnsliv o jobb än... :)
Fick besök av p idag. Det gillades, hade gärna fått lite mer av den varan.. Speciellt när ja sen får reda på att två av mina favoriter umgås utan mig :( vill också! ...gick bra på praktiken, sista dagen imorn lagomt tills man ska sluta...
Grattis min lilla gogumma, du växer för fort :)


Disträ!

Receptens inlämnade...däckade rakt
Av efter det av trötthet. Vaknade runt
Tio tiden... Inte ens utvilad då man ska
Hänga fram booben var tredje timme under natten, high five :) Och blöjbyten såklart! ... Hann dock inte med mer än att bli irriterad idag sen bar det av
Mot praktik. Hann med mycket på praktiken idag, känner mig dock lite borta och disträ, då halva huvudet tänker på lillskrutt som är hemma. Plus att ja känner mig apseg och fattar
Ingenting. Men nu är jag hemma och ska ta mig en dusch och mysa med penny... Lite dumt bara att när man dunkat ner sig i soffan är det svårt att ta sig upp igen... Suck!


Det går bra...

Allt går bra. Lillfia är snäll om nätterna... Jag får sova, imorse var vi som två törnrosor som kunde ha sovit i hundra år. 11 klev vi upp. Skönt! Sliten efter första praktikdagen. Orkade inte göra mycket idag. Var iväg på praktik. Fick göra mycket idag, de gillas! Är rädd för att göra fel bara. Nu är det däremot bråttom har en fet råvarulista att lämna in och en trerättersmeny som ska skrivas ned med recept. Och en bebis som ska mättas. Stress och press high five!


Separationsångest!

En dag av vånda....
Vakna och gick upp innan klockan ringde, hade en telefonist att passa och hur det blir med det återstår att se.
Är dock lite pirrig i kroppen över beslutet. Idag har det bara mysts på Torggatan då dagen d är här. Ska iväg på praktik och lämna mitt fjun över sju timmar. Skvätte en liten tår men tog mig ut till högbo, gick hur bra som helst förutom att jag glömde ta med mig bröstpumpen och fick mega ont då man är en vandrande mjölkmaskin. Haha!
Ja mina kära vänner det är inte enkelt att skaffa barn... Eller jo ögonblicket man skaffar dom är lätt ;) men resten är en spännande resa men ack så underbar... Och ni mina kära vänner som inte upplevt detta än så längtar jag åt er... Det är en fantastisk känsla!
Fick komma hem tidigare från praktiken och gobiten min somna på tre sekunder i min famn .... Nu är vi nerkrupna i sängen här ska sovas alabama.


Slöhög!

Vakna sent, väckte fröken och intog soffläge med skidor på TVn.
Har inte gjort allt för många knop, åkte och berggrunda ett radhus vi funderar på och inhandla lite lite blöjor.
Sen fortsatte vi kvällen med film.
Nu däremot laddar jag mentalt inför praktiken imorgon... Ska va ifrån lillfisen i 7h hur nu de ska gå. Och inga kockkläder som passar. Ingen mage men fortfarande fet, hualigen!


Grannfejden!

Vet inte om jag börjar bli gammal... Men undra om mina grannar skulle uppskatta om jag öppna deras brevinkast 06 imorn bitti och sätter dit en skrikande bebis då dom spelat tokhög musik på högsta volym, gapar, slår i dörrar, vrålar i trapphuset och grannen ovanpå är inte ett dugg bättre. Pigg och utvilad.. Vad är de liksom. Trött ja blir! Sen vill man inte va ngn pinsam glädjedödare och be dom knipa käft... Men varje helg liksom. Nu vill jag inte bo på stan längre.


Lördagsäventyr!

Även benämning på full rulle...
Snäll bebis = sova ... = glad mamma!
Min mamma hämtade upp oss vid 10 i fm och så drog vi iväg på turné. Tanken var att överraska min farmor så hon gick träffa penny, och de va uppskattat! Fikade lite och tog en vända på den lilla byn, åt en lunch på grillen, vilket sög men vad gör de! Gick tbx till farmor o pappas moster va nu också där och ville hålla lite bevis, sen åkte vi vidare till moster och Fikade lite till och träffa alla dom sen följde jag med hem till M&P och skulle bli bjuden på mat och kolla på mello, sluta Dock med att de va ja som lagade maten och gott blev de :) och rätt låt vann, ligger nu och myser med gullungen min som inte vet om hon ska va vaken eller sova :)


Fina fisken!

Helgen fortsatte i fin takt fick med mig L på prommis och fick babbla massa roligt strunt, skönt att prata med någon som inte bara pratar om sig själv eller som är tyst o bara låter mig babbla. Fortsatte sen vidare och tog en kik på ett radhus. Men vi suger på den karamellen ett tag till tror jag. Hämtade upp lillparveln på dagis och åkte iväg på storhandling. Familjärt värre! Vilket egentligen innebär en totalt ointresserad pojkvän och en vilding som springer mellan alla hyllor och växlar i humör. Fint de :)
Stanna även till på hemmakväll och unna sig lite godis. Duktig på att unna mig... Fick även besök och present av n;s kompis, det tackar vi för. Avsluta kvällen med god mat och fredagsmys. Vad annars. Fick dock lite ångest att helgen ska gå över fort då min praktik börjar på måndag. Det gör ont i hjärtat redan nu... Får ju bebisabstinens bara fröken legat överallt utom i min famn i ca tio min. Och apropå penny så har hennes nattskift börjat .... Men vi försöker sova ändå. Godnatt!


Helgfeeling!

har en sån där härlig helgkänsla, vet inte varför... Känner mig bara allmänt lycklig och tillfreds med livet. Och trots att min gofis var extremt pigg så hade vi en bra natt och jag har fått sova dessutom. Finns inget roligare att ligga och titta på penny när hon har tusen olika grimaser, hur söt får man bli :)
Vi har legat och dragit oss i sängen, P somna ju tillslut, så nu är det promenix som gäller. Taggad! Ska använda dom där musklerna Gud glömde.
Ja men då fångar vi dagen!


Fikakungen!

... En gårdag som bestod utav besök av L, längesen! Tog en lunch/fika.. Mycket trevligt lär jag säga :) sen blev det hemgång och lite släkt kom och fika och hälsa på penny, som spydde ner vårat besök, fina flickan eller!?! :)
Dagen idag bestod av en mils Prommis och ett besök på BVC
Från 3682 till 4222 tror jag och från 51 cn till 54 ... Växer så det knakar lilltussan! Fortsatte Prommisen mot en lunch/fika idag igen... Sen vidare på bostadstittning, men inget som dög riktigt! Så det lär nog dröja ett tag.
Avsluta kvällen med köttfärsås och spaghetti och en sjukt bra film lär jag säga. Äntligen hade de kommit ut ngt bra. Hurra! Nu står sovning på schemat!
Godnatt!


Vardagsliv!

Idag blev det uppstigning vid åtta. Efter en natt med lite sömn. Fick några viktiga telefonsamtal gjorda iallafall och åt lite frukost sen gick vi ut på en långprommis m F & B ... Skönt! Känns i rumpan att man suttit alldeles för länge. ;) fortsatte in på gallerian och gjorde några inköp, köpte även ett gummiband på intersport. Nu ska de tränas ;) tss...
Har faktiskt gått ner två kilo till jejj!
Sen hemma fick jag en stor kaskadspya över mig, trodde den aldrig skulle ta slut, rann ner i sporttoppen, så både jag och penny va helt blöt och geggig mysigt! Blev ett bad så fröken fick lukta lite gott tills vi åkte till storvik och åt tårta, pappsen fyllde år. Grattis!
Avslutningsvis mat & tv. Trött som en apa. Har även gnuggat mina geniknölar till mitt avslutningsprov. Borde börja plugga också. Nu blev ja ännu mer trött. Godnatt!


Starka tjejen!

Rangligt efter redan en vecka på bb men med två och en halv vecka på kalendern börjar tjejen bli riktigt duktig. Eller bara nyfiken som sin mor :)


Gravidkilon!

När är det dax att börja fightas med dom tro? ... Kroppen har i stort sett återhämtat sig och jag har hunnit med några promenader. Och det är väl det som gäller nu ett tag framöver. Perfekt nu när våren kommer att komma ut med vagnen. Frågan är när man kan börja gå på gym och sånt? Måste man vänta tills efterkontrollen kanske. Säg ni som vet!
Vaknade av en sovmorgon idag igen, väckte Lillfröken och satte oss och kikade på Vasaloppet. Fortsatte dagen med en prommis med F o en fika och ett Ica besök. Nu återgår jag till soffan och gör det man ska på söndagar. Typ ingenting!


Hej vår!

Fin dag! Spendera dock inte så många minuter utomhus. Hade viljat gå en prommis men blev sysslosatt med annat. Var till s&s på lunch med familjen sen kom min familj hem till oss på fika efter det. Tog mig även en välbehövlig powernap innan det gjordes kvällsmat. Och standard på allt så blev de film. Ligger och tittar sönder min Lillfröken innan det är dax att sova så man orkar vara piggelin.
Hejdå vår!


Lycka!

Hur mysiga är inte våra soffhäng nuförtiden då :)

Fick en rejäl sovmorgon idag, vår penny är som mig sjusovare... Man får väcka henne och möts av världens gäspning och två uppsträckta armar i luften.
Startade dagen med en långprommis... Har dock träningsvärk då jag gått fyra rejäla vändor denna vecka. Blir dock plus minus noll då jag inte avvänjt mig allt socker. Fortsatte dagen med en familje utflykt m s&s köpte tvättmaskin och kikade i lite affärer i Gävle och hann med ett stopp på ikea för mat och inköp.
Suget för fredagsmys var stort så det blev även ett stopp på hemmakväll...
Sen Joina lilleman oss på fredagsmys och kvällen är härmed fulländad. Fröken p ligger i soffan med stora ögon efter en dag full av sömn... Så mammsen ligger bara och väntar på att hon ska somna med mig... För nu börjar jag bli trött.
Trevlig helg!


Kvällspigg bebbe inatt igen..

Hualigen, följer dygnsrytmen som i magen.... Gick upp upp imorse med ett stort behov av ett bad av fröken då hon la den största fontänspyan man kan skåda... I vår nybäddad säng :) .... Så bad blev det och sen lite snabbstäd innan S med familj kom på besök, mycket trevligt! :) strax därefter var det hembesök från BVC som vägde och prata lite. Och penny sköter sig :)
Har även passat på att sova middag så jag ska orka med min kvällspigga tjej ... Och hjärtat har varit duktigast i världen och tvättat idag. Avslutar kvällen med hämtmat... För då blir man säkert av med sina gravidkilon...
Penny tackar för sin fina present... Passar perfekt för soffmys o tv tittning!


Slå mig hårt!

Stekpanna i huvudet så jag somnar, tack! Då jag hållit igång hela dagen och avsluta kvällen med bortbjudning på tacos är ögonen tunga som bly. Fröken hade bestämt sig för att sova hela kvällen och bli tokpigg nu när vi kom hem, men de hade jag redan slagit vad om ....
Men vi hoppar ner i en nybäddad säng de är härligt... Dock kommer det väl inte va så nytt imorn då sängen med all säkerhet bjuder på kräka o bröstmjölk.. Härligt ;)

Tack o godnatt!


RSS 2.0