Nytt år, nytt liv..

Året var 2011... Året då jag blev sambo med min hjärtevän, året då jag hade mitt livs jobbkris med massa sjukskrivningar (tack och lov längtar jag tillbaka nu) detta var även året då jag och min kärlek blev gravida, ett år med graviditet, det ska jag tala om är ingen dans på rosor, men en väldigt stor sak i sitt liv och det ska nästa år ge mig, ett nytt liv i mina händer. Året var också då jag och min kärlek förlova oss.... Detta var också året då vi åkte på kärlekssemester (Vättern runt) och familjesemester till Skellefteå, detta var också året då jag bestämde mig för att ta tjänstledigt från jobbet och utbilda mig till kock. Så ett tumult år, med många prövningar, humörmässigt och fysiskt. Att gå igenom en kockutb samtidigt som en graviditet samtidigt som man ska vårda ett förhållande. Kämpigt men det har gått bra :)
Nu återstår det sista av skolan och graviditeten sen kommer 2012 ge mig ett nytt år med helt andra utsikter och det ska nog bli ett riktigt spännande år... Men jag längtar något enormt efter att få jobba.
Detta var också året då mitt sociala umgänge har varit kasst, vilket jag hoppas ändrar på sig när skolan inte tar all min tid och jag inte är trött längre. 2012 ska jag dessutom försöka hitta motivationen till en god fysik också ... Alltså träna, man har inte alls blivit slapp när man väger ungefär ett ton.
-
Sista dagen på året vaknande jag av en kickbox i revbenet. Heeej mamma, jag är vaken, jo jag tackar ;) .... Ligger fortfarande i sängen och drar mig, det får man väl göra sista dagen på året, eller?!
Mitt nyår ska firas med lite par. Det ska bli trevligt . Men för att det ska bli bra lär jag gå ur sängen och dra mitt strå till stacken... Ett gott nytt år till alla mina nära och kära. Puss!


Fredag jejj!

Sov länge idag med, gäller att passa på när man bara har en vecka ledigt. Drog till Valbo i brist på annat, hitta ingenting, var ute efter ett par skor men hitta dom jag exakt vill ha i vår. Blir dessutom sjukt shoppingsugen men det får
Vänta tills köttbullen Johanna har gått ner några storlekar. Känns som magen inte känns lika stor och hård längre, kanske beror på att den sjunkit ner eller så har jag med en månad kvar äntligen vant mig, skulle va typiskt de! ;p
Efter lite ärenden bjöd jag in oss själva hos M&P på mat, good mat fick vi, tackar! Avsluta kvällen hemma med en bra film, nu är klockan däremot jättemycket så om jag ska orka upp imorn och göra ngn form utav mat till
Nyår så lär jag väl sova nu. Tur att jag jobbar kvällar nästa vecka med dom
Här dumma sovrutinerna. Tack för mig, nu ska de nya året firas in, nytt på många sätt... Nytt liv totalt! Spännande!


Höjden av lathet.

Hade små planer på små korta promenader. Men så blev inte fallet, min kropp skriker efter vila. Somnade visserligen sent inatt ... Men vaknade strax efter tolv, var vaken i cirkus två timmar, tog en dusch, läste lite förlossningaberättelser, finns massor och det är kul att läsa många skriver dom så bra. Somna såklart en timme till ... Så sängen varvat med soffan, välbehövligt men nu är jag istället sjukt rastlös. Har lyckats övertalat till tacos ikväll igen, jejj :) och lite marängsvisch! Få se vad vågen säger nästa vecka hos mvc, fast vågen här hemma säger minus 2kg ... Men det har jag svårt att tro :) ....näe nu blire film o tacos för hela slanten!
Och grattis lille Texas, hoppas du fick många paket :)
Tjillevippen!


Rekord!

Jag har sett fem filmer på två dagar och även sett slutet. Hissa flaggan! Men fr.o.m. Nästa vecka blir man nog trött igen när man ska ut på praktik. Ville bara hissa mina konstiga sömnproblem ännu en gång. Godnatt folket!


Täcååååååås!!!

Sent igår men mycket trevligt att sitta och tjattra med massa folk.
Har spenderat dagen med ingenting, eller lite småpyssel och storhandling på Ica jejj! Somna sen två timmar på soffan, smartigt! Men det blev tacos iallafall och vem gillar inte det :) synd att jag blir proppmätt efter en tugga och mår illa och får halsbränna, kan ju försöka bota det med fruktsallad kanske. Snart kommer min gobit hem då blire mys, och mer film...
..... Förövrigt har jag värkar Alabama, vad de är för ngt har jag ingen aning om, förvärkar, molvärkar... Men något är de iallafall... Uppvärmning inför Grand finale ;p
Hööööörs!


Klappar...

Tänkte informera vad jag fick för spännande paket.
Fick fyra presentkort i Valbo och ett på sf och lite peningar. Fick lite ljus och ljuslyktor och ett med ett hjärta. Ett stort vitt hjärta i trä från smaksak m text. Fint :) pyamas, bäddset, mortel. Mycket viktigt! Gjutjärnspanna, eltandborste, massa fina formar från smaksak, symaskin, smycken superfina :) just de presentkort på panduro. Cupcakes grejer. Ah, och massa småplock. Kommer inte ihåg allt. Men blev fruktansvärt glad och tacksam. Fick symaskinen jag så gärna ville ha och dom fina formarna :)


Speciell dag?

Kan hända att det är min älsklings födelsedag idag, grattis till dig mitt hjärta! ... Det blev dock ingen frukost på sängen då jag sov till 12 :) farmor väckte mig på mobilen, hon ville sjunga för N .
Nu har hela dagen gått och det som åstakommits är en städning och födelsedagsfika m N;s familj.
Försökte mig på lunch eftersom jag var hungrig men jag fick i mig två tuggor och maten bara växer i mun, drygt då jag är hungrig och det typ bara är onyttiga saker som går ner och är de inte det så är de väl ngt man får halsbränna av. Så vi har ett problem :)
Och ett till problem är, vad att äta ikväll... Hrm :)
Kan ju hända att det blir lite partajj ikväll också... Eller en form utav social sammankomst, de ni!
..... Jag däremot längtar också efter att få dra en redig fylla, de va ju ett tag sen eller varför inte få avnjuta ett kallt glas chablis. Det är ju sant att man vill ha sånt man inte kan få, har ju aldrig varit så festsugen i hela mitt liv, stört!
På återkommande!


Nattsuddar...

När va man uppe så här sent sist tro. Men då är ja jäkla trött nu också, men fastna framför lite gravid och bebisbloggar. Det intressanta är att ingen annan är sig lik.
Och kära folket, köpte man sig en pizza och fick knappt i sig en fjärdedel, inte likt mig. Men mätt och illamående blev man. Hann även se två Irene huss filmer, gillar faktiskt dom. Avsluta med apelsin och blodapelsin, så gott men så halsbränneframkallande. Så det ligger man och surar över nu. Tänkte som sagt nattsudda lite i bloggen, gå på min miljonte kisspaus och sen duna in... Mhm skönt :) ... Och ps, ngn börjar bli nervös när de nalkas praktik. Håll era tummar. Och ps två, bebisen vaknar alltid när man ska sova, så de blir en boxningsrond först verkar de som.
Godnatt


Domningar...

Kan man bli mer lycklig...
Har inhandlat gotta, och tänkte köpa pizza. Massa film nerkladdat... Och vad gör min kropp, jo får mig extremt illamående, skum i magen... Och domningar som tusan i händerna. Suck!
Det är nästan så man börjar skratta åt vad kroppen kan åstadkomma en för spratt under en graviditet. Men detta ger mig aningar om att det är dax snart, har dock någon konstig känsla av att de kan ske tidigare, men vad vet jag, vad tror ni?
37 dagar kvar till bf. Det är inte många dagar alls. Ofattbart nästan.
Nu ska jag försöka mig på någonting iallafall....


Stormvind!

Kan någon förstå hur skönt det är att krypa ner i en nybäddad och mjuk säng. Himmelriket igår, sov som aldrig förr, var dock upp och kikade vid halv fem om världen utanför stod kvar eftersom det tokblåst hela natten. Vaknade efter 11h sömn, fortfarande lika trött men pallra mig iväg till ett proppat Valbo där det var shoppinghysteri, skulle bara byta en sak. Kikade lite i affärerna men de mesta är andrahandssortering eller så är det ingen ide att shoppa loss när man är gravid bittert! :) kikade även om det se nå rea på tvättmaskinen jag vill ha men icke, kan hända att jag köper den ändå. Kollade även in mio, vill ju ha en ny soffa också, men det känns som det kanske får väntas lite med den tills man börjat jobba igen om ungefär ett år haha :) eller så kan jag åka och sno din soffa Sandra den ser skön ut ;p
Somna på soffan när jag kom hem i 2h ... Snacka om att va trött tjej, skulle lätt kunna sova mer men spar de till ikväll. Nu ska jag ladda ner lite bra filmer sen ska jag bryta av julmaten med en pizza ... Det blir fint de! Tack och hej för mig!


Juldagen!

Trött, som man är... Efter allt julstök och ståhej och många för få timmar... Höll mig vaken till halv ett på natten med lillebror och prova hans nya ps3spel.
Sov på den oskönaste bäddsoffan i hela världen, min rygg blev ett ras och jag trodde helt klart att min rygg skulle dö och att jag skulle behöva rullstol resten av graviditeten. Nu snackar vi smärta.
Dagen fortsatte med fler paket som skulle öppnas och farmor kom också, åt lite mer julmat och kalasa på min goda kladdkaka. Sen kom de roligaste, proppfull bil med klappar, som skulle upp tre trappor och sen delegeras ut i lägenheten. Som att man inte redan var trött :) .... Och shit vad grejer. Vad ska man göra av allt och hur ska lilleman hinna leka med allt. Det återstår att se.
Jag som städa så fint i fredags och det är lika stökigt igen, ofattbart :)
Efter att ha umgåtts med mitt hjärta blev de parmiddag ggr tre och pubhäng tills mina ögonlock hänger nedanför knäna. Jag ska toksova imorn. Gud vad skönt.
Hoppas alla haft en bra jul, för det fick iallafall jag och många fina julklappar. Och psst. Jag måste ha varit otroligt snäll i år ;)
Och dessutom ha så skoj på partyt ikväll storm och ösregn skumt.
Festfin.


God jul!

Sen sist...
Fredagen spenderades hemma vilandes medan alla andra svettades med julens sista inköp. Pallra mig iväg till storvik och hjälpte mamma med lite julmat tills dagen d sen åkte jag med c och b till hoffe för lite uppesittarkväll. Spelade Bingolotto o paketspelet, kan ju säga som så att det gick bra ända tills på slutet då jag inte fick ett enda paket, skitspel :) bättre lycka nästa år.
Idag har dagen varit på topp, har Dick varit väldigt trött men vad gör det. Vakna i ottan och åt julfrukost, tomtegröt och julskinka bland annat. Öppnade lite paket och lekte med klapparna, myste ner oss lite till innan vi Pimpa oss för att åka till s&s ... Där blev det lunch och massa paketöppning och tomte såklart, åh Gud vad fina julklappar jag fick, kände mig nästan lite bortskämd puh, men så glad :) åkte sen vidare till min familj och släkt och även här nalkades tomte på ingång, och även denna gång fick jag fina klappar... Fick symaskinen som jag tjatat om, äääntligen så glad jag blev :) jag och mitt hjärta fick även många fina paket ihop! :) sen avslutades det med julbord à la mamma med lite influenser av mig detta år, mycket hemlagat, det gillas!
Och lite dessert på det. Det drog ut på tiden och proppmätt blev man.
Tänk så mycket ståhej och sjå för en enda dag, men dagen är speciell så är det bara. Och nästa år är även familjen utökad. Vad mysigt det ska bli! :)
Är duktigt trött men det har slagit om till att jag inte kan somna och har jätteont i ryggen :( men men...
Önskar alla en god jul och hoppas ni haft det. Kram på er!


Gravidvecka 35

Idag är det prick 34 veckor men enligt folkmun går jag in i v35 det vill säga att det inte alls är långt kvar. Och Lill kickan där inne lever rövare, från små fladder till att magen rör sig när hon försöker få plats där inne, ser ut som man har en alien i magen när den rör sig. Mysigt och känna bebisen där inne, kommer bli konstigt efter 9 månaders vana när det försvinner. Men det är de enda jag kommer sakna med att va gravid.
Hitta två roliga bilder som jag bjuder på denna morgon.


Det närmar sig...

Idag spenderades dagen i Valbo köpcentrum med en miljon andra, blev dock bara ett klädesplagg köpt till mig själv då jag är färdig med alla julklappar. Våga vägra julstressen! Strosa, luncha... Men sen sa kroppen ifrån och jag dog en smula. Handlade lite frukost som vi ska ha på julafton. Julfrukostmys, de blir grejer det!
Har även rejsat med dammsugaren så nu luktar det gott här hemma och är fint till jul och alla paket är nyligen inslagna.
Har däremot ett paket kvar som jag klurar på, vi får se.
Nu är det däremot hopp i säng, nu orkar
Jag inte vara vaken mer har lite att göra imorgon då jag utlovat kökstjänst till
Min mor och sen ska på den årliga uppesittarkvällen med tjejerna. Snälla Carro kom, ber till friskhetsguden! :)
Fast allt blir ju aldrig riktigt som man tänkt sig. Denna vecka har varit en känslomässig berg och dalbana. Påfrestande värre. Men nu ska jag lägga mig och mysa med min bebis i magen och vakna pigg utvilad och en dag närmare julafton :)


Kowabonga!

En dag i Gävle - check! Det blev någon julklapp och även några till mig. Julklappstips; utförsäljning inne på nian massa fina väskor, alla väskor 100kr . Fanns många fina, så det kan hända att det blev en till mig ;) köpte även en bh, den största jag sett. Kanske man kan Lyxa till det istället för Sportbh och hängisar;p många timmar blev det och trött blev jag och bingolott är inköpt till uppesittarkvällen, det ska bli roligt :)
Åkte direkt till min bror, han bjöd på lite
Mini julbord för familj o släkt och personal och lite julklappalotteri, så det var trevligt och en liten klapp fick man
Också :) .... Dax att sova känner jag, har lite att fixa med eftersom man inte blir hemma på fredag så en tripp till vAlbo kanske, städning och paket inslagning. Sen är man redo för tomten. Tjohoooo!


Energi...

Det känns som den tagit slut.
Vaknar och känner mig snorig, jag har ingen lust att bli sjuk till jul då blir jag ledsen i ögat. Apropå något annat så ska jag släppa mitt ego och kompromissa, tråkigt! Känns som ett tåg kört över mig. Trodde inte graviditeter var så här krävande. Kunde jag inte få en lätt graviditet när ngn där uppe tex visste att jag skulle gå en utbildning.
Men som jag ska vila och ladda mina batterier inför praktiken.
Sen ökar vikten bara på, känner sig som dunderklumpen, fast jag går bara upp ett halvt kilo i veckan och barnmorskan tycker inte jag ska gå upp mer, vill hon att jag ska banta och gå på gymmet då eller? Med tanke på att jag äter som en normal människa på veckorna och något onyttigt på helgerna. Den enda glädjestunden som
Finns när helgen kommer, mitt substitut för alkohol och andra nöjen ungefär, så låt mig vaaaaaa! Nog om detta på fredag är det fem ynka veckor kvar om det inte går på övertid. Eller tidigare, de hoppas jag på :) sen kommer vi ha en bebis här hemma, kan någon förstå vilken ofattbar känsla, eller ja de är klart många förstår de :) men en annan sak.. Det är otäckt när dom säger att bäckenet håller på att luckra upp sig, det ger en känsla av att kunna gå av på mitten.
Vad ska jag göra idag då? Funderar på att åka in till Gävle och glo lite i affärerna, någonting spännande lär det ju finnas. Vi får se, kan ju börja med att jag och bebis tar en dusch.
Hej!


Älgattack!

Goddagens!
Uppe med tuppen och spana in det fina snölandskapet utanför, blev upphämtad och på väg mot nya äventyr eller snarare en form av liten avslutning med klass och lärare. Vi hamnade långt ut emot rörberg eller rörvik ligger mot Valbo vid en älgpark. Vi började dagen med tipspromenad, 13/15 rätt delad första plats med två till, men min gissningsförmåga sög på utslagsfrågan så jag fick hälsa på min vän dåliga förloraren ;) .... Sen drack vi glögg och åt peppisar och sen prata en guide lite om älgar och sen gick vi ut och morsa på dom, stod en halvmeter från älgen och skulle klappa, men älgen blev lite tjurig och börja stångas lite så vi
Pös därifrån :) fast dom brukar va snäll han va tydligen bara lite tjurig idag, PMS kanske ;) sen bjöds det på viltgryta och avtackning av lärare och prisutdelningen. Sen fick vi även tillbaka våra prov, och jag drog en lättnadens suck kammade ihop ett MVG. Hoppas jag fått bra betyg nu när dom betyg satt. Hoppas dom haft överseende med min graviditet. Hoppas, hoppas! Många MVG... Man ska aldrig nöja sig med mindre. Nog om detta, kom hem tidigt, iväg och hälsa på s&s ...
Nu är jag hemma och tjurig för att jag är satt i ett känslomässigt dilemma där mitt ego talar big time. Återstår att se hur det blir, men jag lär väl vika mig antar jag, tråkigt nog! Jag ska respektera alla, kan inte jag få va ego så kan alla respektera mig istället...
Jullov fr.o.m. Idag, i like :)


Början på ett slut.

Början på en ny vecka som sakta närmar sig julafton :) men som också avslutar vår sista skolvecka.
Idag städa vi bara i skolan och tjusigt blev det, åkte sen till mvc och kolla läget och allt var som det skulle. Pyret i magen härja på som vanligt. Åkte vidare till storvik, tänkte låna täckbyxor till imorgon men inga passade en tjockis som mig, skönt att få de bekräftat hur fet man blivit eller?!? ;p nu ligger maten i magen och filmkikning är på gång.
Vi hööööörs!


Första adventstämning























idag tänds det fjärde .... mys ! : )

Gravidbilder veckovis

satt och kikade på gamla bilder ... och jag tycker man inte ser så enorm stor skillnad
mellan veckorna, eller blir man blind själv. Man ser ju att magen växer men jag tycker
inte min mage ser ut som alla andras haha.



Men sen tycker jag inte det ser lika ut på bild som i verkligheten heller.



En liten dagens tös på bild bjuds det på, har varit dåligt på bildfronten ett tag.
har inte orkat helt enkelt.

Av en slump så stod tvn på femman så dyker det upp ett program som heter expedition julklapp,
massa norska tomtenissar, och helt seriöst .... vafan är det för program och vem ställer upp
på något dylikt? ah, hade ju visserligen svaret framför mig, norrmän. haha. men ändå. stört program.

Har varit en sväng till Ica för att fördriva tiden och köpt mig en julskinka som jag tänkte griljera och mumsa på eftersom det är fjärde advent. Hann även se linas nuna vilket inte är varje dag och levererade ett par soffben.
sen var jag hem en snabbis och tänkte att jag skulle investera i något jag har ett stort behov utav då inga av mina ordinarie patthållare inte passar. Men smart som jag är låg plånkan kvar i icapåsen som jag lämnade hemma, så där har ni ett bra spara knep. lämna pengarna hemma. så det blev ingen bh, tråkigt för mig.

Undra vad jag ska hitta på nudå ? rastlös, rastlös, rastlöööös. suck. har ringt och trökat på min älskling två gånger nu och frågat vad han gör .... fast jag vet att han jobbar, sen ringde jag mamma några gånger också, och farmor ... och bettan men ingen hade riktigt tid att prata med mig, det är schysst de! blir inga julklappar för er ;)

Massa har harry potter filmer på tvn, dom kan jag lova att man fastnar för. super braiga! :)

...... nu har jag socialiserat mig nog på denna blogg. Ska göra ett ryck och fixa sånt som jag
skjuter upp hundraelva gånger annars.

HEJDÅ igen!

Men ååååh!

Vad ska jag göra idag då?
Först gnäller man att man har ont och ska vila, men nu är jag sjukt uttråkad kul och sitta hemma och glo då, jag är rastlööööös! Varför kan inte alla vänner flytta in i min trappuppgång för, det tycker jag vore en bra ide, så nappa nu på detta alla! Kan ju alltid färdigställa alla mina påbörjade projekt men då måste man ju göra någon nytta och hur tråkigt är inte det. Jag säger som så, glad fjärde advent mina nära och kära...


Vilka drömmar...

Att man drömmer konstigt, mycket och trovärdiga saker när man är gravid är ett faktum men nu på sluttampen kommer dom mer och oftare. Vaknar upp efter fem olika resor jag varit iväg på med diverse människor, kända som okända, vet inte riktigt om jag gillar alla drömmar heller men sak är säker ... Jag saknar mitt jobb, jag trodde aldrig jag skulle säga det eller känna så, fast det kanske mer handlar om att jag saknar att jobba också. Är ju van att jobba och ha ett fint flöde på kontot. Men jag är trött på att ha ont i kroppen och längtar tills man är smidig och smärt och på g att tjäna in storkommun varje månad. Jag drömmer om arbetskollegor som dyker upp här och var och känner en längtan när folk skriver att dom ska iväg och jobba, jag vill också iväg och slita, socialisera mig. Känna att jag tillför någon nytta, jag har visserligen pluggat och är verkligen stolt över mig själv som orkat hittills men en graviditet i bakfickan men är man envis så är man :) fast jag kanske kommer trivas med att va mammaledig eller? Kommer visserligen aldrig sluta glo på bebisen men en sak är säker. Jag har jobbabstinens! Så det står härliga till!


Slapp lördag!

Slumra länge idag med viss sömnrubbning. Slappa lite till i soffan och slängde i en välbehövlig hårfärgning. Sen pallra vi oss till Valbo uträtta ett ärende eller två, handla lite käk och så. Lagade ihop lite kött och bea de går alltid hem, har även hunnit sortera ner lite bebiskläder i lådor. Lite svårt att förstå
Att en så liten parvel som strlk 50 ska
bo hemma hos oss.
Och vad gör inte denna lördag extra bra jooo lite film lite mys och lite godis!
Vi hörs!


Lilla jul...

En liten mini tradition vi har i vår
Släkt. Mysigt tycker jag! Dessutom passande att snön skulle trilla ner
Samma dag. Fick oss ett litet julbord i magen också, har dock ätit och lagat mer julmat än jag haft lust med, får inte ätas för många gånger då kan man ju tröttna :) tomten kikade förbi också och jag fick mig ett par raggisar och vantar, tackar tomten :) lilleman fick paket han med men kunde tyvärr inte komma... Men den som väntar på nå gott.
Fick även med oss skötbordet hem som vi fick av mormor och morfar, tackar:) och ivrig som jag är började jag sätta ihop det och de gick ju bra, nästan klar...spikade på den där bakdelen... Men insåg nu att jag vänt fula sida. Inåt i all hast, då tappa jag lusten men åååååh, spikar också. Måste jag försiktigt spika ur dom igen och de är ju tusen spikar men dubbel ååååh!
Trött jag blir! :)
Får väl fortsätta då, sen ska jag och min halsbränna krypa ner till en film kAnske?? Tjingeling!


Snöööööö

Vad glad jag blir :)


Teoretiskt prov

När provet kom framför mig tänkte jag fan, varför plugga jag inte liiiite mer bara än tio min, kom upp några frågor som jag haft svårt med på dom förra proven och dom kom igen och jag plugga inte på dom och hoppades på att dom inte skulle komma suuuuck! I det stora hela kändes det bra men jag hoppas det räcker till ett MVG. Det vore en fin julklapp. Nu är det ofattbart att skolan är slut, återstår endast tre futtiga dagar då vi ska ha avslutning, nedpackning och utvärdering innan vi går på jullov sen ska man vara en grundutbildad kock. Men praktiken säger dom ska ge oss mycket kött på benen hoppas på det!
Var hemma till halv elva och gjorde något behövligt, släppte ner axlarna och har nu sovit i 2h. Och om folk bara visste vad underbara dom timmarna med sömn var. Sover ju så djävulskt dåligt på nätterna nu...
Graviditeten får ju en att springa på pinkispauser fler ggr nu igen .. Som i början, bara att då va var det en pärs att ta sig ur sängen om man jämför med nu, sen är ingen liggställning bra plus att jag vaknat av ilningar och hugg lite titt som tätt. Och en snozande Karl.
Så summan av denna vecka har varit tuff, molvärk, ilningar, hugg, ryggvärk, sömnsvårigheter, huvudvärk, halsbränna och extrem trötthet.
Innan har man ju klagat men som nämnt en av dom tyngre veckorna, hoppas det är en fas och att det lättar. Är ju så envis och vill inte vila, har ju massa saker jag vill göra ... Men orkar inte :( orken är som en dörrstopp när man vill stänga dörren...
Men nu till något positivt mina kära vänner... Endast en vecka kvar till jul. Fantastiskt :) som jag längtar... Ska glida runt och myspysa en vecka...
Nu ska jag äta lite, plocka lite och sen ikväll ska jag iväg på lilla jul som mormor alltid har. Trevligt!
Puss på er!


Sandra

Tack för kommentaren, det kändes skönt att höra så det inte är nå Knas på gång, kan jag hålla mig lugn tills nästa mvc besök :)


Envist!

Blev inte många inköp i Valbo, men var in i nyöppnade butiken panduro och i'm in love, så mycket pyssel det fanns :)
Höll på att somna tusen gånger om när vi kom hem och måste plugga, plugga, plugga. Stressmoment ju! Och de känns surt att det varit en tung graviditetsvecka när man har två slutprov, har tvingat mig till lite plugg men inget fastnar så jag tvingar upp ögonen för att kolla på julens charmigaste film "tomten är far till alla barnen" .... Gud ilningarna och huggen i mitt bäcken bara fortsätter och den som kommentera och skrev att de inte är en pågående fixering, så berätta gärna vad det är. Därav en jobbig vecka, konstant molvärk o knivhugg. Kanske borde ringa barnmorskan, vad vet jag. Nog om detta. Jag är stolt som klarat mig igenom denna utbildning, men jag hoppas min rygg och ork håller ut på praktiken! Och snart väntar två veckors ledigt, skööönt.
Nogklagat, hoppas minnet inte sviker och att provet går bättre än idag, godnatt!


praktiskt prov.

slut som artist. uppe med tuppen imorse och knalla iväg till skolan.
slutprov. praktiskt prov. på menyn stod ceviche med röding
och varmrätt halstrad röding med blomkålspure, hollandaise och morotsjulienner
och efterrätt pannacotta med flarn och bärkompott. ja vad ska man säga.
stod i köket konstant fram till klockan ett idag. utan paus och fixa och donade.
tyckte vissa saker blev riktigt bra andra blev en ren besvikelse, men hoppades
på mvg ändå, fick bara vg så besviiiiiiiken alabama blev jag, då jag alltid
siktar på att göra bäst ifrån mig, vilket suger pung, meeeen det är ju tack och lov
inte helt ávgörande för hela kursen och jag har många mvgn i min bakficka
sen innan men ändå. Bättre lycka nästa gång då :D men jag måste få tjura lite iallafall.

är hemma, slut i kroppen. känner att min kropp inte klarar många knop till men
envis som jag är så ska jag ta med familjen bus till valbo. ska kolla om jag hittar
det sista behövande inför julafton. vill inte iväg på någon julhysteri nästa vecka med
alla andra. har bara några pyttiga grejer kvar så skönt. har varit klar med 90 procent
av alla klappar sen innan oktober typ. och det är skönt, för orka åka fyrtio vändor
till valbo, där finns ändå inget av intresse för att kunna köpa något till alla.

imorn konkar vi in i v34 och det börjar bli bra segt. ont som fan i ländryggen, foglossning alabama
och knivhugg i bäckenet, kan hända att det är lilltösen som likt en oljeborr är på väg ner för att
ta plats inför kommande utploppning. och dessa smärtor är inte att leka med, kan ju bara
då tänka mig hur de kommer bli sen ... förhoppningsvis är man härdad. men som sagt,
om det är vad det kallas fixering så gör det förbannat ont. borde kanske kolla upp det,
kanske borde vila, vad vet jag. Det blir vila snart i två veckor ... utvilning så jag orkar med praktiken ;)

Nu drar jag, hej!

Halsbränna.

Halsbränna är inte skitspännande, kan knappt äta lök, ketchup, citrus, päronsaft i name it... irriterande. Tur det bara kommer på kvällen.
-
I och med denna dag återstår endast 5 skoldagar sen ska man ut på praktik och få sig en kalldusch ;) nejdå, men förhoppningsvis många erfarenheter rikare. Känslan av att stå under service.
Storstädade idag, åt lite julmat, fick veta vad som står på menyn inför praktiska provet imorgon. Blev lite nervig kände jag. Men det löser sig nog, borde plugga också men tar de imorgon. Men jag har några små planer, vi får se hur det blir.
Är mest nervös över att halstra röding :)
Avslutade denna dag med lite hederlig stroganoff och halsbränna. Buhu!
Som vanligt börjar jag bli aptrött.
Så det blir inte många knop innan jag dunar in. Hej!


Glad lucia!

Till mina nära och kära...
Idag har de småpysslats lite i skolan, inga större kraftansträngningar, tillräckligt för mig. Ruskigt trött är jag, känns att man är på sluttampen.
Åkte iväg på lussefirande direkt efter skolan och titta när massa småknoddar sjöng. Hann även med att visa f &f en liten pepparkakskille.
Avsluta dagen med att äta upp smörgåstårtan som jag gjort.
Skulle däremot kunna somna på fläcken, familjen trött är vi idag.
Det är däremot mittiveckan imorn vilket innebär att det återstår två prov på utbildningen. Men det teoretiska borde man börja plugga till... Men jag är ju så trött skulle kunna somna på stört.
Zzzzz snark!


Bakning!

Hallåj!
Ny dag, ny bloggning... Denna gång med halsbränna. En ny värld för mig om man säger så...
Sovmorgon idag och smörgåstårta stod på menyn, blev två olika med bl.a. Tonfisk, Skagen, äggröra och så gjorde jag en jättegod röra med skinka, purjo, äpple. Pepparrot crème fraîche och majjo. Prova vettja :) imorn blir det dekoration. Slutade tidigt då vi inte hade så mycket inplanerat. Hem och baka pepparkakor och lussebullar, är mäkta impad över treåringen här hemma som gjorde lika fina som mig, duktigt! Gjorde saffranslängder m mandelmassa o russin i, dom blev goda lär jag säga.
På stående fot hela dagen intogs det soffposition vid 19.00 och då är rygg o fötter inte kaxiga, fy tusan :) nervös över praktiken som är snart. Envis som ja är så ska de gå.
Dax att läsa lite bok, sova lite... Vi får sovmorgon imorn och slutar tidigare så alla hinner iväg på olika lussefiranden.
Sköööönt! Borde dock börja plugga inför slutprovet på fredag. Mycket som snurrar på agendan ... Okej, sova var det. Goooodnatt!


3e advent

Skrev ett inlägg igår men de försvann inlägget, förstår inte varför, drygt när man skrivit massa.
Idag har det inte gjorts så överdrivet mycket, plockat lite här hemma, firat lilleman och farmor kom och gratta också. Hann med en snabbis till julmarknaden i högbo, mysigt men kallt! Blev även till att klä granen, poppa julmusik och dricka glögg och satt upp det sista julpyntet. Så nu är det bara att mysa järnet fram till jul. Kan hända att det blir lussebullsbak imorn till lucia som vi kan mumsa på här hemma. Blev även den hederliga söndagspizzan. Dax att sluta få ångest för den ;p
Men .... Två veckor till jul. Love it :)
Och sista svettiga skolveckan med prov och grejer. Göttigt! Tack o hej för mig!


V33 funderingar...


Tiden går fort...

Kan inte förstå vad veckorna går fort... Sista skolveckan nu som kommer sen veckan efter är det jul. Mys mys och julstressen är ett faktum :) idag tog vi fram granen, ska klä den den när lilleman kommer... Och lite tomtar kanske kommer upp också :)
Idag sov fröken till tolv, insåg att jag kunde sovit bra mycket längre och kände mig riktigt slut som artist. Men har ju lovat mamma och baka järnet idag och de gjorde vi också först inhandling av grejer sen gjorde jag två sorters julbröd, gelé hallon, jordgubbskola, syltkakor, kanelkakor, knäckeflarn, glöggbollar, och mamma gjorde knäckeflarn, rågsiktsbröd o kolasnittar... Kan lova att man jobbar effektivt ;) .... Nu är jag hemma, ska äta min tacos som är kvar, skulle kunna äta de alla dagar i veckan. Måste kolla på så ska de låta också, viktigt. Och sparkad i magen blir man också och kickarna är inga kompis passningar längre :) ... Få se vad som skall ske imorgon, fullt upp!
Tjipp!


Vad mer krävs?

En kram, en puss, tacos, choklad och fanta och jag är nöjd!
Nu ska jag iallafall lägga mig i sängen och räta på ryggen och hoppas på att jag vaknar upp som en pigg människa ska ha kökstjänst hos mamma imorn, ingen vila, ingen ro ;)
Smack!


Smärta!

Tungt i skolan idag, har kört julbord och grejat. Hade behövt lite paus för alla mina gravidkilon är tunga. Så vid halv fyra gav min kropp upp men nu är man hemma efter att ha dekorerat trehundrade ägg och bränt på bryleer.
Skulle vilja ha orken att plocka lite, det är inte stökigt men blir ändå stressad när de inte ser perfekt ut, fast de kan man ju glömma när det finns småknoddar i bilden.
Känner mig välförtjänt av fanta, frågan är om jag ska orka handla eller om min kärlek gör det.
Fredagsmyyyyys!
Hej på er!


Seriöst?

Skulle lägga mig men fastnar framför vartenda matlagningsprogram. Kan inte lägga mig för jag är galet hungrig och åt nyss, driver någon med mig? Och vet ni vad jag är sugen på, jo... Mannagrynsgröt med ett glas iskallt mjölk! Mums!


Fröken katastrof!

Skola som vanligt, gick dit idag, jobbigt att ta sig ur sängen men det är bara att bita ihop. Vi gjorde massa desserter idag, vissa blev bra, andra mindre bra, men vad kan man förvänta sig av rookisarna ;) stressa iväg hem, vidare på föräldrakurs, intressantare denna gång då de handla lite mer om de jag ville veta, men var så himla trött och hungrig, tickande bomb på väg att sprängas, trodde inte jag skulle bli värre men det börjar närma sig och det är en omvälvande tid för kropp och själ. Allt är bara konstigt, någonting ska växa i dig i nio månader för att sen totalt förändra ditt liv och skapa ett nytt, det känns riktigt overkligt. Här snackar vi berg och dalbana.
Lite mat i magen och en huvudvärk senare så är man på lite bättre humör iallafall. Ska jobba lite julbord imorn, spännande :)
Få se vad helgen har att erbjuda, har lite planer som kan gå i stöpet.
Nu sängläge och profylaxläsning!


Det behövdes

Imorse tog jag beslutet att sova. Migrän, ont i kroppen, domnade händer och trött... Tvinga mig att gå upp vid tolv men hade kunna sovit ännu mer... Slog på stort och tog en lunch med s, trevligt! Sen inhandlades diverse varor på Ica till julgodis, fick köksabstinens när man inte va i skolan så jag har suttit på en pall i köket och gjort fudge, knäck, vit tryffel, toffife, kokosgodis. Avsluta med köttfärsås och spagetti. Mamma kika även förbi på lite kaffe och gav oss saker hon köpt till den stora och den lilla. Nu är åter tröttheten ett faktum. Avslutar med att gratulera våran lillskrutt som blir tre idag, grattis!
På återhörande!


God afton.

idag är jag tröttare. stod igår och var kaxig att jag var pigg när klockan var tolv
och jag hade inte ens sovit middag. Idag var det desto värre. Kom hem, pladdra
i telefon en timme med patsy! sen skulle jag vila ögonen bara lite och vakna 1,5h senare
och hade lätt kunnat sova ett par timmar till.

skoldagen bestod utav julgodis. och som jag har gjort julgodis, så bakeriet här hemma
står på is, orkar inte producera nå mer nu efter dagens bedrift, brownies med knäck i,
jordgubbskola, gelehallon, fudge, ischoklad, bröd osv . och gott var det dessutom.

Har även läxa till imorgon, skriva ner vad man ätit och druckit i fyra dagar, tråkigt.
men insåg att jag ätit endast korv och fisk lör - tis  . bortsett från söndagspizzan då ;)
vilken matfantasi man har. eller inte. men orka inte kolla så noga på den där ;P ...

Kika även på Kär och Galen ... tokgrinar ju varenda gång dom ska fria till varann haha.
det är då fan vad man ska va blödig när man är gravid :P

....

idag blev det en tråkig blogg. har inte så mycket att komma med. hörs.


alla ... Graviditetssymptom som finns ..

Känner du igen dig? vilka fick du ... vilka klara du dig utan? och när var dom ?

Utebliven mens; .... det var så det började ;P
Nidblödning; -
Ömma bröst; ... det var här man förstod att plusset stämde och sen har dom hållt sig ömma ;)
Yrsel; -
Molvärk/Växtvärk; Första trimestern och nu börjar det komma i tredje ... typ förvärkar
Illamående; v7-9 var dom värsta i mitt liv ... första trimestern överhuvudtaget nu är bara cigglukten vedervärdig och kaffelukten uuuusch.
Kissnödighet; kissa som en dåre i början ... sen minska det och nu har det ökat igen ...
Trötthet; i början sov man ju dygnet runt, sen blev man pigg som en mört men nu verkar tröttheten göra sig påmind igen ...
Svullen/Svullen Mage; i början kände man sig som en ballong och nu börjar de bli så fantastiskt att strumporna spänner i benen :D
Ökad känslighet för doft; Cigg, Kaffe, Chips, Alkohol ... luktar mer när man slutat röka också.
Ökad temperatur; Hrm, vet inte ... tror det.
Huvudvärk; ibland till och från nu på slutet.
Matbegär; Olika ... det som varit mest påtagligt är nog fanta, eller apelsin i all dess form.
Matsmältningsbesvär; mja.
Förstoppning; inte direkt, men kanske skillnad från innan.
Humörsvägningar; skojjaru, som man har ;)
Metallsmak i munnen; i en vecka bara .
Ökade flytningar; -
Förändrad smakupplevelse; inte vad jag tänkt på.
Mörkare vårtgårdar; hrm, kanske? inte tänkt på.
Mörk sträng på magen; -
Ökad hårväxt; haha. skäggiga damen :D
Foglossning; mjaaa... kan man säga.
Ont i ryggen; jajjemen!
Vätska i kroppen; ..jo
Graviddiabetes; -
Viktuppgång; jepp, och konstigt vore de annars.
Kramp/Kram i vader: vadvrål om nätterna. kan jag lova haha
Domningar/karpaltunnelsyndrom; domningar i händerna. jajjemen
Finnar/Acne; jepp, från att inte ha en finne till att dom är överallt. lovley
Drömmer mera; jajjemen!
Sömnproblem; det med ....
Järnbrist; -
Blödningar; -
Svettningar; -
Halsbränna; nu på slutet ibland ...
urinvägsinfektion; 1 gång i början ...
Bristningar; kan jag lova.
Åderbrock; -
Hemorojder; -
Depression; -
läker råmjölk;
Andningsproblem/andfåddhet; njaa ... upp för trappor kanske.
Flottigt hår; ibland :D

Och det finns många, många mååååånga fler ... tänk vad man blir utsatt för :)

Fotografera din gravidmage?

 

hrm .... finns ju massor med fina foton på gravidmagar, vet dock inte om jag känner
mig lika fager ... men jag går i funderingarna om man kanske ska föreviga minnet
iallafall men då är frågan vad och hur ... ? :D och näääär? :D

då knallar vi in i v 32 ....

v31+3 ... de vill säga v32 då. hur spännande får det inte bli. 8 veckor kvar. varför känns
då dessa dagar som dom längsta om man jämför med tiden innan ?

Pallra mig till skolan imorse, strömming stod på agendan. Det var väl inte alltför
märkvärdigt, sen gjorde vi godis. ska göra massa julgodis imorgon också.
Idag smygstarta vi med gelehallon, riktigt smarrigt blev det, ska bli kul och se imorn
om det blev bra när man ska göra den sista touchen ;D har hittat massa roliga
recept som jag vill göra här hemma också. Men har beslutsångest på vilka
jag ska göra. Maraboufudge, vit ischoklad, vit fudge, pepparkakskolor, skumtomtefudge,
dajm, dajmkola, kokos i choklad, glöggbollar, toffife, kokostryffel, knäck.
vilka ska jag välja eller ska jag göra alla ;) haha ... vi får se.
Ska däremot göra lussebullar någon dag. men de blir nog en saffranslängd också med mandelmassa. gott.

Gick tidigare från skolan idag, var iväg till MVC/BVC vad man nu ska kalla det, same same : )
vägning, mätning och massa babbel och lyssna på hjärtljud. allt såg bra ut och hade knappt
gått upp något i vikt. Så nu känner jag mig duktig, känner nog mer att jag ser ut som barbamamma
ändå oavsett vad vågen säger ;) .... så hoppas det håller i sig.

Eftersom jag inte har nå liv så har jag stått i köket sen jag kom hem, gjorde iordning pepparkakshuset,
kul då att alla delar var typ av på mitten. Men jag knåpa nog ihop huset tillslut med lite socker,
kristyr och nonstop, men det blev ju inte sådär super vackert, men det duger. : ) avsluta med lite matlagning.
dax att tatuera in kök i pannan ... ska även jobba julbord på fredag. skojjsigt!
-
nu till ngt annat, varför syns inte inläggen man gör på mobilen på bloggsidan för,
är inte det lite konstigt? . . . fattar ingenting jag.
-

återkommer .... med diverse livsfunderingar ;P
HEJ!

Tro det eller ej...

Så fann jag styrka och inspiration, gjorde iordning bebisrummet... De blev fint, allt är väl inte klart, men det står på rätt plats iallafall, mysigt!
Städade sen i 4h rensade ur skåp och lådor och poppade julmusik. Var nu den energin kom ifrån, som en skänk från ovan. Avslutade allt slit med en Hellas. Min nya fula gravidtrend, söndagspizzan. Men jag orka verkligen inte ställa mig och laga mat. Få se vad vågen säger imorn på mvc om man får ett ajabaja, sist så hade jag ju skött mig trots att jag fuskat hur mycket som helst. Men säg inte de till ngn ;) ...
Få se vad man ska roa sig med i veckan när Karln jobbar o lillen är borta. Får väl baka och göra pepparkakshus själv eftersom ingen annan delar mina kökspyssel intressen. Den som lever får se.
Strömming i skolan imorn.
Godnatt!


Betong...

Suck... Tung i kroppen och galet trött!
Sov länge... Låg och drog mig i sängen ännu längre... Gick upp lagade mat och la mig på soffan, höjden av lathet, kroppens känns som en betong och blyblandning och viljan att göra något står på noll. Vädret gör en inte direkt mer taggad.
Konstant täppt i näsan, ännu ett gravidsymptom... Nu är det faktiskt endast tre veckor kvar i skolan, varav 1 består av matlagning, sen städning, prov och avslut. Sen jullov och praktik. Spännande! 3 veckor skola och 8 veckors graviditet... Så nära, häftigt!
Om min kropp och knopp ändrar sig och snön kan falla så man kan få julpyssla lite ... Med stämning! ...


Sovmorgon...

Älskar sovmorgon... Lär passa på innan dom är ett minne blott.
Pysslat lite hemma idag, sen var vi hos s&s bjuden på mat, så därför får vi Carro hitta på ngt en annan gång tycker jag :) sen soffmys för hela slanten. Ökade på julstämningen lite och såg lite juliga filmer... Nu är klockan för mycket för mig... Har apropå ngt annat hitta massa roliga recept. De kanske blir julinspirerad bakning imorn.
Godnatt!!


Fredagsmyyyyyyyys hela dagen!

Kuckeliku!
Upp med tuppen!
Leverpastejstillagning på skolan, smaka blä tills vi fick försköna blandningen lite. Så de blidde bra tillslut. Packa och dona lite, gick hem och gjorde mig fredagsfin istället och tog med tollbrantarna till Valbo på julbord på Ikea, lätt värt 99 kr men inte märkta imponerande, julskinkan smaka lakrits.
Blev lite helghandling på Ica också, man var ju inte ensam om den tanken precis.
Mamma var även förbi en sväng och kläcker ur sig men Gud vad stor din mage blivit och jag tycker ingenting har hänt dom senaste veckorna, man blir väl hemmatam eller vad man säger :)
Lyckades även göra den perfektaste kycklingfiléer ikväll de ni, lite taggat ;)
Soffhäng och mys, allt som hör en fredag till... Mys mys mys!


Föräldrakurs

Föräldrakursen i Sandviken är inget man som först föderska behöver gå på, bara massa babbel, det enda intressanta kommer visserligen nästa gång, smärtlindring! Hoppas på mer informativt än svar på frågor babbel.
-
Uppe med tuppen imorse, halv 6 ... Kunde inte somna om, väckte min bättre hälft och låg och babbla massa, livskvalité. Gjorde frukost, kokta ägg, massa mackor, yoghurt och juice ... Tände ljus och släpa upp familjen på paketöppning och julkalender. Sen pallra man sig till skolan.
Gjorde pressylta och rullsylta... Intressant! Smakade på prinskorvarna och de andra korvarna vi gjorde, hacka en lever i mjölk som vi ska göra pastej på... Intressant!
Gick tidigare, var på kurs och blev bjuden på mat hos s & s .... Tokhungrig då det var pannkisar i skolan och de gillar jag icke.
Är tokhungrig hela tiden... Känns som bebisen tar all min mat, hungrig igen måste nog kvällsfika :)
Längtar efter helgen, skönt... Få se vad som ska hittas på då, lite är ju inplanerat. Sasse ringde också, trevligt :)
Tidig kväller.... Godnatt!


RSS 2.0